X

Els positius per covid ja poden gestionar la seva pròpia baixa laboral i els antígens de farmàcia computaran com a oficials

Les baixes es podran tramitar a través del nou web "Autogestió digital de la COVID-19 a les Illes Balears"

21/01/2022

Els positius per covid ja poden gestionar la seva pròpia baixa laboral i els antígens de farmàcia computaran com a oficials


Per què tenc febre, malestar o calfreds amb la tercera dosi contra la COVID?

“A partir d’ara, la persona que necessiti la baixa la pot sol·licitar telemàticament. Rebrà un correu electrònic confirmant que ha sol·licitat la baixa (que ja podrà presentar a l’empresa) i rebrà un SMS confirmant aquesta baixa. O denegant-la, en alguns casos, però no serà l’habitual”, ha informat Eugenia Carandell. Per norma general, l’alta es donarà 7 dies després de la baixa.

El sistema per aconseguir la baixa laboral, ha explicat la coordinadora de la campanya de vacunació, ha canviat. Fins ara, s’havia de cridar a InfoCovid, t’havien de posar en una agenda, l’agenda t’havia de donar la baixa, després t’havien de tornar a donar l’alta, etc. Ara es poden gestionar mitjançant el nou web Autogestió digital de la COVID-19 a les Illes Balears”.

“Aquesta gestió telemàtica de la baixa suposarà un gran avantatge pels ciutadans, sobretot pels joves que estan perfectament de salut, els quals la preocupació principal que tenen és que han de faltar a la feina. Així ja no hauran de fer tanta paperassa”, ha explicat a la roda de premsa.

Situació a les farmàcies

Per a agilitar els diagnòstics i la concessió de baixes laborals, a més d’impulsar la gestió telemàtica, la Conselleria de Salut assumirà com a proves diagnòstiques pròpies les que realitzin unes 160 farmàcies que se sumaran a un conveni que serà efectiu a partir del dilluns. Així, els positius que es facin a les farmàcies computaran igual que les que es facin al sistema públic de Salut.

El 5’3% de la població de Balears té la covid

En aquest moment hi ha més de 63.000 persones amb coronavirus. En altres paraules, el 5’3% de la població de Balears té la covid “de forma activa”, ha explicat la coordinadora de la campanya de vacunació, Eugenia Carandell. D’aquesta població contagiada, el 99,3% està controlat per l’Atenció Primària i un 0’7% està ingressat als hospitals, a planta o a les UCI.

En un intent de donar resposta a n’aquesta situació de sobrecàrrega, el servei de Salut ha desarrollat el nou web, Autogestió digital de la COVID-19 a les Illes Balears“, que abordarà  aspectes als “aspectes més burocràtics”, que “no són estrictament sanitaris”, generats per la covid.

En la presentació del web, Carandell ha explicat que vol donar resposta a les persones que tenen símptomes i no saben què han de fer per cercar un diagnòstic i a les persones que tenen un diagnòstic positiu i no saben com han d’aconseguir una baixa, si els símptomes que tenen són greus, o si han d’avisar als contactes, entre d’altres. La funció del portal també serà destriar entre els que necessiten ajuda professional i els que no.

Les preguntes que planteja el web es resumeixen en quatre: Tinc símptomes, què he de fer? Tinc una prova diagnòstica positiva, què he de fer? He estat en contacte amb un positiu, però no tinc símptomes, què he de fer? Tinc una prova diagnòstica amb un resultat negatiu, què he de fer?


Balears supera els 200 mil casos de Covid

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris