X

Pere Malondra substitueix a Mateu Malondra com a director de l’Institut d’Estudis Baleàrics

El nou director compatibilitzarà el seu càrrec amb el de la gerència de la Fundació Orquestra Simfònica Balears (Fosib), tot i que únicament cobrarà el sou de la Fosib

21/01/2022

Pere Malondra substitueix a Mateu Malondra com a director de l’Institut d’Estudis Baleàrics

Pere Malondra, nou director de l'Institut d'Estudis Baleàrics

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura ha reestructurat l’àrea de Cultura amb la designació de Pere Malondra com a nou director gerent de l’Institut d’Estudis Baleàrics (IEB) per a impulsar la delimitació de competències amb l’Institut d’Indústries Culturals (ICIB). Això suposa la destitució del fins ara director, Mateu Malondra, a qui l’executiu ha agraït la tasca exercida fins ara “amb polítiques destinades a la reactivació del sector durant la pandèmia o el llançament de línies d’ajudes específiques per al foment de la creació i la recerca”.

El nomenament serà efectiu en els pròxims dies, de manera oficial en el Butlletí Oficial de Balears (BOIB) i després d’informar el Consell de Govern.

Pere Malondra compatibilitzarà el seu càrrec amb el de la gerència de la Fundació Orquestra Simfònica Balears (Fosib), tot i que únicament cobrarà el sou de la Fosib.

L’IEB comptarà, a més, amb un director adjunt, pendent de nomenament, un fet amb el qual el Govern vol destacar la seva aposta pel foment de la llengua i la cultura de les Illes, segons han explicat des de la Conselleria de Fons Europeus.

Pere Malondra (Alcúdia, 1970) va ser nomenat gerent de la Fosib el 2019 i, sota la seva direcció, el Govern ha posat en marxa el projecte de la Caixa de Música, futura seu de l’Orquestra Simfònica actualment ja en construcció amb finançament publicoprivat.

A més, Malondra ha augmentat la presència de la formació musical en municipis de totes les Illes i ha posat en marxa, juntament amb la Direcció General de Cultura, Illes Sonores, un programa de concerts, convocatòries i accions culturals que reivindiquen el treball dels compositors i intèrprets de Balears.

Malondra havia estat regidor de Cultura a l’Ajuntament d’Alcúdia i president de la Fundació Escola Municipal de Música d’Alcúdia durant tres mandats.

21/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris