X

L’Audiència jutjarà a una dona per estafar 42.628 euros a l’home gran al qual cuidava

La Fiscalia li demana dos anys de presó que hauran de substituir-se per la seva expulsió del territori espanyol durant deu anys

23/01/2022

L’Audiència jutjarà a una dona per estafar 42.628 euros a l’home gran al qual cuidava

La secció segona de l’Audiència Provincial de Balears jutjarà dijous a una dona acusada d’haver, presumptament, estafat 46.628 euros a un home major del qual cuidava. La Fiscalia demana per a ella dos anys de presó que hauran de substituir-se per la seva expulsió del territori espanyol per 10 anys.

Els fets van ocórrer entre gener i el 7 de juliol de 2017, quan l’acusada, qui havia estat contractada per a assistir i fer companyia a un home major, aprofitant la circumstància i que la capacitat cognitiva i intelectiva de l’home havien anat deteriorant-se a causa de l’edat, va realitzar diverses operacions bancàries en els comptes dels quals era titular la víctima.

En concret, la processada va efectuar suposadament una transferència per valor de 23.000 euros d’un compte de La Caixa de la qual era titular la víctima i la seva filla a una de la qual únicament era titular l’home del qual cuidava.

A més, hauria realitzat una altra transferència des d’un compte de Bankia, titularitat de la víctima i la seva filla, per import de 5.500 euros al compte de La Caixa de la qual era titular en exclusiva la víctima. En aquest mateix compte, Fiscalia aprecia que va realitzar cinc retirades en efectiu per import de 2.920 euros, reintegrant la quantitat al seu propi patrimoni.

En el compte de La Caixa, de la qual era titular en exclusiva la víctima, l’acusada va realitzar presumptament, des de febrer a juliol de 2017, 14 reintegraments no justificats per import de 16.250 euros, integrant aquesta quantitat en el seu patrimoni.

Finalment, des d’un compte del banc Santander, del qual era titular la víctima i la seva filla, l’acusada hauria realitzat 12 reintegraments per un import de 16.408 euros, integrant la quantitat en el seu patrimoni.

Així, la quantitat defraudada ascendeix en total, segons el Ministeri Fiscal, a 42.628 euros, quantitat de la qual la tutora de la víctima reclama el que pogués correspondre-li.

Per tot això, Fiscalia imputa a l’acusada un delicte d’estafa i demana per a ella dos anys de presó, que hauran de ser substituïts per la seva expulsió del territori de l’estat espanyol per 10 anys. A més, sol·licita una indemnització per a la víctima de 42.628 euros, més els interessos previstos. I, l’obertura d’una peça separada de responsabilitat civil.

23/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris