X

La Creu Roja ajuda a 600 persones sense sostre a Palma

A més de proporcionar menjar i mantes pel fred, amb la pandèmia s'ha multiplicat l'assistència per fer tràmits per ajudes i cites mèdiques

23/01/2022

La Creu Roja ajuda a 600 persones sense sostre a Palma

Creu Roja assegura que són devers 600 les persones que viuen al carrer, només a Palma, una xifra similar a la registrada abans de la pandèmia. Però la tasca de la Creu Roja s’ha multiplicat per ajudar aquest grup de població en les gestions que la covid ha duit a les nostres vides.

En Pepe fa 9 anys que viu en una xabola amb els seus moixos. No molesta a ningú, afirmen els que fan feina al camp de futbol de devora. Al contrari, els ajuda. Tres dies per setmana efectius de la Creu Roja el visiten, li duen menjar, flassades i, en plena pandèmia, l’ajuden en totes les gestions que s’han de fer amb l’administració: demanar una ajuda econòmica o cita amb el metge, per exemple.

Es calcula que a Palma, fa dos anys, hi havia prop de 650 sense sostre en el servei de l’IMAS del Consell de Mallorca, gestionat per la Creu Roja. Es calcula que la xifra, més o menys, és la mateixa. Però darrere cada número hi ha una història.

En Luis i n’Alfredo viuen a l’antiga presó. Agraixen l’ajuda que reben, i asseguren que quan ells eren a l’altra banda i veien algú que vivia al carrer, pensaven d’una manera…i ara que ho pateixen, en pensen una altra ben diferent. “Tant debò els hagués donat una manta, o qualque cosa de menjar”, indiquen. “Ara que estic a aquesta situació, ho pas ben malament”.

Na Leonor ja ha superat el pitjor, assegura, però s’estima més no mostrar el seu rostre. Ara viu a un alberg, i almanco veu un futur a la seva vida. Un propòsit, com diu ella. “Tenir un pis on estar, una feina i, sobretot, estar tranquil·la”.


Carla i les 670 persones sense llar d’Eivissa: “Visc a un local abandonat amb rates, entrades d’aigua, no puc pagar un lloguer”

23/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris