X

La vacuna frena les conseqüències de l’augment de contagis a les residències

L'increment de positius en aquests centres de les Balears ha afectat tant a usuaris com a treballadors

23/01/2022

La vacuna frena les conseqüències de l’augment de contagis a les residències


L’Audiència jutjarà a una dona per estafar 42.628 euros a l’home gran al qual cuidava

Segons les darreres dades de Salut, el nombre d’ingressats a les UCI davalla amb un pacient, però continuen en risc molt alt. També augmenta tres punts la positivitat, que supera el 34% de les proves fetes, i s’ha notificat una nova mort.

En aquest panorama, la situació a les residències de persones majors no és bona però tampoc preocupa. El nombre de contagis ha pujat en els darrers dies entre els usuaris i els treballadors, però Salut assegura que gràcies a la vacuna els usuaris afectats a les residències son majoritàriament asimptomàtics o amb simptomatologia lleu.

Un exemple és la residència d’Artà, actualment tenen nou positius, d’aquests un ha estat traslladat a l’hospital Sant Joan de Déu a planta amb símptomes més greus però estable. El centre s’ha reestructurat i ara la segona planta és només per usuaris que tenen el coronavirus. Així ho ha explicat la seva directora, Maria Antònia Català a IB3 Ràdio. Això ha fet reubicar a molts d’usuaris a altres habitacions momentàniament. A més, el centre ara mateix està tancat, no pot ni entrar ni sortir ningú i està previst que demà tornin les visites i que els usuaris que no tenen la Covid-19 puguin sortir. Català afirma que “els usuaris i familiars han aceptat la situació i han col·laborat en tot moment”.

A la residència OMS-Sant Miquel l’augment de contagis també s’ha vist reflectit als treballadors. En aquests moments hi ha 14 treballadors contagiats i 8 usuaris, tots amb simptomatologia lleu o asimptomàtics. Marga Rotger, directora del centre, destaca la importància de la vacuna i també que ara estan preparats per afrontar aquest augment de contagis. Per aquest motiu la residència no s’ha vist col·lapsada.

Al tractar-se de persones vulnerables, es realitzen cribratges setmanals per detectar tots els nous contagis el més aviat possible.


Infermeres de l’hospital de Son Espases critiquen la manca de previsió i el descontrol en la seva gerència

23/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris