X

L’autor del vídeo viral de la Policia durant el confinament afirma que no va ser responsable de la seva difusió

Ell diu que va entendre que el seu amic, resident en l'habitatge, no havia donat permís als agents per entrar-hi

24/01/2022

L’autor del vídeo viral de la Policia durant el confinament afirma que no va ser responsable de la seva difusió

L’autor del vídeo viral de la Policia entrant a un pis de Palma durant el confinament al maig de 2020 diu que ell no va ser el responsable de la seva difusió. Al judici celebrat aquest dilluns a Palma ha explicat que només ho va compartir en un grup d’amics de Whatsapp per saber si l’actuació de la Policia havia estat correcta. Diu que va entendre que el seu amic, resident en aquest habitatge, no havia donat permís als agents per entrar i que, quan aquest li va dir que ho havia autoritzat, el vídeo ja s’havia fet viral. A la vista, la Fiscalia només ha mantingut contra ell l’acusació per calúmnies.

El vídeo va ser enregistrat el 9 de maig de 2020, durant el confinament. La Policia va rebre una cridada alertant de la celebració d’una reunió entre persones no convivents en un domicili de Palma, prohibides en aquell moment per l’estat d’alarma. Segons els agents, en accedir a la casa, van trobar l’acusat sota un dels llits del domicili; i en sortir, va començar a gravar els agents amb el seu mòbil, indicant-los en tot moment que no podien ser al domicili perquè no tenien una ordre judicial; un fet que, en la seva opinió, significava que havien entrat per la força.

La Policia sosté que el propietari del pis, un amic de l’acusat, va autoritzar els agents a entrar. El jove acusat va dir en aquell moment que vivia a la casa des de feia mesos, però la Fiscalia manté que no és així. Per això, demana per a l’acusat 3 anys de presó pels delictes de desobediència i calúmnies i també reclama que pagui 3.000 euros d’indemnització a cada un dels policies que varen ser enregistrats.

24/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris