X

El mapa de la covid i de la pressió hospitalaria per comunitats

Segons les darreres dades del Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears, un de cada tres llits d'UCI estan ocupats per malalts COVID

25/01/2022

El mapa de la covid i de la pressió hospitalaria per comunitats

Segons les darreres dades publicades pel Ministeri de Sanitat, a les Illes Balears, un de cada tres llits d’UCI estan ocupats per malalts COVID. De fet, el 13% dels llits dels hospitals són per a malalts covid. L’arxipèlag té una incidència acumulada a 14 dies superior a 3.000 casos per a cada 100.000 habitants, lleugerament per davall la mitjana nacional. Lidera el rànquing Catalunya, amb una incidència que supera els 5.000 casos, només per darrere les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla pel que fa a pressió hospitalaria.

Tot i això, la Generalitat aixecarà aquesta setmana el gruix de les restriccions derivades de la sisena ona de la pandèmia de coronavirus, però mantindrà el tancament de l’oci nocturn. Així, es restabliran els aforaments en la restauració, el comerç, l’esport, la cultura i les cerimònies religioses i també es permetran reunions socials de més de 10 persones, mentre que el Govern encara ha d’acabar de decidir què farà amb l’aplicació del passaport Covid, que, per cert, el Tribunal Superior de les Illes Balears (TSJIB) ha autoritzat a prorrogar un mes més.

25/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris