X

‘Las leyes de la frontera’, de Daniel Monzón, i ‘El ventre del mar’, d’Agustí Villaronga, principals candidates als premis Gaudí

Entre els nominats hi ha els mallorquins Vicky Luengo, Blai Thomàs, Susy Gómez i Bàrbara Ferrer

25/01/2022

‘Las leyes de la frontera’, de Daniel Monzón, i ‘El ventre del mar’, d’Agustí Villaronga, principals candidates als premis Gaudí

'El ventre del mar', d'Agustí Villaronga, està nominada a 12 premis Gaudí

‘Las leyes de la frontera’ i ‘El ventre del mar’ (producció associada d’IB3), dels mallorquins Daniel Monzón i Agustí Villaronga, parteixen com a favorites als premis Gaudí. Concentren el màxim de nominacions, amb 13 i 12 respectivament. Els dos cineastes opten també al premi a millor director i Villaronga al de millor guió.

Aquest dimarts s’han donat a conèixer les candidatures pels premis que concedeix l’Acadèmia del cinema català. L’actor Francesc Orella i l’actriu Maria Molins han llegit la llista d’aspirants als guardons, que en aquesta 14a edició es lliuraran el 6 de març al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

A més, entre els nominats hi ha els mallorquins Blai Thomàs, que opta a la millor fotografia, Susy Gómez, a direcció artística i vestuari, i Bàrbara Ferrer, per direcció de producció. Tots tres per ‘El ventre del mar’, rodada a Felanitx i Palma durant el confinament i que parteix de la història del naufragi del rai La Medusa, un episodi històric a la França del segle XIX.

La mallorquina Vicky Luengo opta també al premi a la millor actriu protagonista pel seu paper a ‘Chavalas’. La pel·lícula per a televisió ‘Frederica Montseny’, que compta amb participació d’IB3, opta també en aquesta categoria.

25/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris