X

La sisena onada afecta de ple a l’activitat turística complementària

La manca de turistes i la minva del públic resident per mor de la situació epidemiològica ha propiciat tancaments esporàdics i reetructuracions d'horaris d'obertura

26/01/2022

La sisena onada afecta de ple a l’activitat turística complementària

D’obrir 365 dies l’any, a fer-ho només els dissabtes, diumenges i festius i, únicament, en horari de matí. Aquesta és la situació actual de Natura Parc arran de la situació derivada de la pandèmia. Però si abans de la Covid arribaven fins aquí unes 600 persones en un sol cap de setmana, aquest darrer n’han estat 150, segons ens ha explicat el director del centre, Mariano Mas. “Aquests darrers dos anys, estam en una fase de supervivència. I, així i tot, els números no donen per mantenir el parc”, ha dit Mas.

Perquè aquí, malgrat que s’hagin perdut el 75% dels visitants i les excursions escolars tampoc no siguin garantia, degut a les cancel·lacions constants, les despeses corrents del centre, amb vuitanta empleats fixes, continuen essent les mateixes: uns 150.000 euros al mes. I això, lamenten, sense haver rebut cap ajuda. “A Mallorca tenim un dònut, que és la costa i s’ho endú tot, i els d’interior, no existim per a les administracions”, ha afegit Mariano Mas.

El sector de les activitats turístiques viu tocat pels efectes de la sisena onada. Qui més qui manco ha hagut d’adaptar horaris i fer reestructuracions per tornar a arrencar amb força a partir de març. En aquest sentit, el president de l‘Associació balear d’Activitats Turístiques (ABACTUR), Roberto Darias, explica que les empreses del sector estan preparades per activar-se de manera immediata. “La idea és fer com l’any passat: anar de menys a més, amb la vista posada a obrir fins a l’octubre, sense cap interrupció“, segons ha apuntat Darias.

Una interrupció com la que ha hagut de fer el Palma Aquàrium. Tancat ara, per primera vegada de manera voluntària, d’ençà que va obrir l’any 2007. Tancat per al públic, però no buit, perquè, a dins, hi continua la vida dels més de 8.000 animals que hi viuen i de les tortugues del centre de recuperació. La decisió la prengueren després de les festes de Nadal atesa la manca de visitants prevista per al mes de gener i a les obres que, aprofitant l’avinentesa, volien fer a les galeries interiors, segons ens ha assegurat el director de l’aquari, Joan Rams. 

Les portes del Palma Aquari es tornaran a obrir el 25 de febrer, coincidint amb l’arrencada del Pont del Dia de les Illes Balears. Fins llavors, però, uns 70 treballadors, del centenar que té l’aquari, continuaran en ERTO. “Actualment, estan fent feina uns 30-35 treballadors, que són els que s’encarreguen del manteniment de la instal·lació, els que cuiden els animals i les persones clau que estan ja fent feina amb la nova temporada”, ha apuntat Rams.

Una temporada que, tot i la incertesa, es prepara amb força per recuperar l’activitat perduda. Amb l’objectiu del sector de millorar les xifres de l’any passat i anar, de cada vegada més, apropant-se a les de les temporades precovid.

26/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris