X

El Govern actualitza la llista de fosses de la repressió franquista després de recuperar 218 cossos

A més recorda la crida als familiars de víctimes que puguin estar enterrades a Son Coletes, a Manacor, perquè participin en una nova recollida de mostres d'ADN

26/01/2022

El Govern actualitza la llista de fosses de la repressió franquista després de recuperar 218 cossos

El Govern de les Illes ha publicat la llista actualitzada de fosses de la repressió franquista intervingudes a Balears, després d’haver recuperat 218 cossos i haver identificat 35 víctimes del franquisme des de 2014 en 24 llocs de les Illes, així com restes o fragments amb evidències de ferides perimortem en les fosses exhumades realitzades a Eivissa, Sant Ferran, Porreres, Sencelles, Bunyola i Manacor.

Segons ha informat la Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa, aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de l’Associació Memòria de Mallorca, el Comitè de Son Coletes, el Consell de Mallorca, el Museu d’Història de Manacor i dels ajuntaments de Manacor, Porreres, Vilafranca de Bonany, Algaida, Artà, Felanitx, Sant Llorenç d’es Cardassar, Son Servera i Petra.

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha sostingut que aquesta tasca és “una obligació democràtica” i ha expressat el seu “agraïment a les famílies de les víctimes per la seva immensa paciència, la seva lluita, els seus records i vivències”.

Segons Yllanes, “encara hi ha molt de camí per recórrer, més fosses per obrir i més cossos per identificar i retornar a les seves famílies”. “Hem de garantir el dret a la veritat, el dret a la reparació de la memòria i el dret al reconeixement de les víctimes, per això, posem a disposició i a l’abast de la ciutadania aquestes dades”, ha apuntat.

Per part seva, el secretari autonòmic de Memòria Democràtica i Sectors Productius, Jesús Jurado, ha recordat la crida perquè els familiars de víctimes de la repressió franquista que puguin estar enterrades en el cementiri de Son Coletes, a Manacor, participin en una nova recollida de mostres d’ADN, ampliant la iniciada en 2016 arran de les primeres exhumacions a Porreres.

26/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris