X

Els conductors de l’EMT es manifesten per mantenir les línies de Cala Blava i el Pla de na Tesa

A partir del 8 de febrer, el TIB s'encarregarà de dur a Palma els residents d'aquests dos nuclis veïnats per l'autopista

27/01/2022

Els conductors de l’EMT es manifesten per mantenir les línies de Cala Blava i el Pla de na Tesa

Els treballadors de l’EMT es tornaran a concentrar aquest dijous a les 10 del matí a la plaça de Cort, a Palma, per reclamar novament la dimissió del regidor de Mobilitat, Francesc Dalmau, i de l’actual gerent de l’Empresa Municipal de Transports, Mateu Marcús. El motiu principal és que la línia 22 de bus (Cala Blava) i la línia 3 (des Pla de na Tesa) les passarà a realitzar el TIB a partir del 8 de febrer.

L’Ajuntament de Palma va decidir suprimir la gestió d’aquestes línies perquè, per legislació, els busos no poden entrar a més d’un 20 per cent del territori d’altres municipis, com és el cas de Llucmajor i Marratxí. “El TIB és el servei interurbà, l’EMT no pot trepitjar aquestes competències, no poden entrar més dins aquests nuclis”, ha explicat Marcús en una entrevista a l‘Informatiu Matí d’IB3 Ràdio. Un punt de vista que rebutja el portaveu del comitè d’empresa de l’EMT, Andrés Rodríguez, qui nega que l’empresa municipal no pugui seguir ocupant-se d’aquestes dues línies. “En cap cas es traspassa el 20 per cent de territori que diu la normativa. No té sentit que deixem de cobrir aquestes rutes si tenim els recursos per fer-ho”, explica.

Actualment, l’EMT cobreix aquests dos nuclis confrontants de Palma amb un servei de taxi a la demanda. Amb la decisió de Cort, Cala Blava i el Pla de na Tesa passaran a tenir línies regulars, gestionades pel TIB. Un canvi que sí que agrada a la Federació d’Associacions de Veïns de Ciutat. “Els veïnats podran arribar a Son Espases i a Palma per autopista, serà més ràpid, no hi perdran”, ha declarat Rafael Polonio, membre de l’entitat.

 

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris