X

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

Un estudi de PIME constata la pèrdua de marges i de clients pels problemes amb el transport

27/01/2022

Dues de cada tres empreses de Menorca pugen els preus per l’encariment dels subministraments

A l’augment de preus causat per l’alta demanda de matèries primeres després de la covid, s’hi afegeix la pujada dels preus del transport per l’encariment del combustible i la manca de contenidors disponibles des de ports emissors. A Menorca, el sector industrial ha estat el més afectat.

Aquest increment de costos ha afectat gairebé un 91 per cent de les empreses consultades per PIME Menorca. Tot i així, només un 66 per cent l’ha repercutit en els preus de venda, la majoria empreses de serveis. En el cas del sector del calçat, en canvi, encara venen les sabates a preu antic, tot i que compren la pell i les capses de cartró molt més cares que fa un any i mig. Però, d’aquí a poc, hauran de pujar preus.

D’altra banda, la manca de puntualitat en l’arribada de les mercaderies ha estat generalitzada a tots els sectors. Gairebé la meitat de les empreses de Menorca han patit un retard d’entre dues setmanes i un mes. I un 12 per cent no han rebut el material fins a tres mesos després del que esperaven.

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris