X

Palma XXI: “No hem de recuperar tota l’economia del 2019. Si això passa, no farem la transició”

L'observatori social reflexiona al seu anuari sobre el canvi de model econòmic, urbanístic i ecològic

27/01/2022

Palma XXI: “No hem de recuperar tota l’economia del 2019. Si això passa, no farem la transició”

'La ciutat en transició. Anuari de Palma 2021' inclou l'anàlisi del passat i les previsions de futur de geògrafs, urbanistes, economistes.

La transició cap a nous models urbanístics, econòmics, socials, ecològics per la ciutat de Palma és l’objectiu que l’entitat Palma XXI planteja a les administracions, i que s’inclou a l’anuari que aquesta associació acaba de publicar. El autors de ‘La ciutat en transició, Anuari de Palma 2021’, reflexionen sobre el fet que “els sectors econòmics parlen de recuperació de l’activitat prenent com a referència les xifres del 2019”. El seu parer, en canvi és que “del concepte de què haurien de parlar és de transició cap a un model de ciutat en què la prioritat són els seus residents, en equilibri amb l’activitat turística”.

“Nosaltres ens decantam més pel concepte de transició que no pel de recuperació. És evident que se n’ha de recuperar, d’economia, però si es recupera tota l’economia del 2019 no la farem, la transició.”, manifesta Jaume Garau, secretari de Palma XXI. “En aquest darrer any s’ha de destacar l’aprovació del nou Pla General de Palma, que ara està en fase d’al·legacions, i és un document que marca un nou model de ciutat”, assegura Lluïsa Dubon, presidenta de l’entitat.

27/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris