X

Balears lidera la històrica pujada de preus del combustible

Des de la Federació Empresarial Balear de Transports es reclama un règim fiscal que compensi aquestes diferències

29/01/2022

Balears lidera la històrica pujada de preus del combustible

El preu del combustible es troba en màxims històrics. Especialment a Formentera, on el cost de la insularitat passa doble factura. Uns preus que podrien pujar encara més en un moment de gran incertesa per mor de la crisi d’Ucraïna. Basta veure com ha pujat enguany el preu de la benzina només comparant-lo amb la mitjana dels darrers anys. A Balears, l’any 2020, un litre de benzina sortia per 1 euro amb 25 cèntims. L’any passat pujà 20 cèntims més. I aquest 2022, només començar l’any, ja pagam més d’un euro i mig per litre Ara mateix, la benzina de 95 està al voltant de l’euro cinquanta-vuit. I el dièsel, a l’1,46.

Un problema que afecta tot el país, però que a Balears s’intensifica. Es tracta de la comunitat autònoma que més paga per aquests combustible, en gran part per mor de la insularitat.

Un sector molt afectat per aquesta pujada és el del transport terrestre. En el cas del de mercaderies, és el segon cost més important, representa un 30% de les despeses d’explotació. Per això, des de la Federació Empresarial Balear de Transports es reclama un règim fiscal que compensi aquestes diferències.

La tendència, apunten des del sector, és alcista de moment. Molt influenciada també per la tensió geopolítica que es viu ara mateix entre Ucraïna i Rússia.

29/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris