X

La reforma laboral ja ha beneficiat 17.600 treballadors a les Balears

Negueruela diu que la temporalitat del mercat laboral de les Illes comença a canviar de tendència

04/03/2022

La reforma laboral ja ha beneficiat 17.600 treballadors a les Balears

Dos cambrer munten una terrassa de bar. /EFE

Fins a 17.600 treballadors de les Balears ja s’han beneficiat de les millores de la reforma laboral que va entraren en vigor dia primer de gener, segons ha informat avui el Govern. El conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha informat aquest divendres que les estimacions de la Conselleria preveuen que el canvi legislatiu influirà sobre les condicions laborals salarials i de contractació de més de 60.000 treballadors a les Illes.

Negueruela ha subratllat que aquesta reforma és fruit de l’acord entre el Govern central, la patronal i els agents socials i ha destacat que deroga els aspectes més lesius de l’anterior reforma del PP. Precisament, ha retret a l’oposició la seva manca de suport.

Segons les dades del Govern, en dos mesos de la posada en marxa de la reforma, “devers 6.000 persones ja compten amb un contracte indefinit i altres 4.400 han vist allargats els seus contractes, ja que han desaparegut els d’un o dos dies”. A més, l’executiu autonòmic preveu que les millores salarials suposaran un impacte del 3% en el Producte Interior Brut (PIB) de Balears.

El conseller ha admès que queda camí per fer “per seguir millorant la contractacio”, però, tot i això, el total de contractes indefinits s’ha incrementat un 55 per cent respecte de la contractació dels anys prepandèmia. Per col·lectiu, el grup més beneficiat han estat els joves menors de 30 anys: 2.112 treballadors d’aquesta franja d’edat han passat a una situació d’estabilitat contractual.

Per sexes, dels gairebé 6.000 beneficiats amb contracte indefinit, el 40 per cent són dones i el 60 per cent, homes. Per illes, Mallorca ocupa el primer lloc amb 4.567 contractes indefinits, seguida per Eivissa (755), Menorca (539) i Formentera (73).

Pel que fa a sectors econòmics, la construcció és on més contractes s’han transformat en indefinits, amb un increment del 110 per cent, seguit d’Agricultura (78%) i la Indústria (59%). Aquesta distribució per sectors, ha dit Negueruela, canviarà els propers mesos, amb l’inici de la temporada turística, quan predominarà la contractació al sector serveis.

“El marc ha canviat i la temporalitat, que era una de les lacres del nostre mercat laboral, comença a tenir un canvi de tendència”, ha conclòs el conseller Negueruela.

04/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris