X

Europa després d’Ucraïna: Luis Alejandre proposa una UE més forta dins l’ONU

L'excap d'Estat Major de l'Exèrcit de Terra diu que Putin ha perdut la batalla de l'opinió pública

11/03/2022

Europa després d’Ucraïna: Luis Alejandre proposa una UE més forta dins l’ONU

Zelenski però ha guanyat la batalla de l’opinió pública, a Vladímir Putin. És l’anàlisi del conflicte del general i excap d’Estat Major de l’Exèrcit de Terra espanyol, el menorquí Luis Alejandre, que aquest dijous ha participat a l’Ateneu de Maó en un col.loqui sobre el futur d’Europa després de la invasió d’Ucraïna. Per a Luis Alejandre, que ha compartit taula amb Pepe Mercadal, assistent europeu, especialista en anàlisi política internacional, Vladímir Putin, ha perdut la batalla més important: la de la informació. En aquest escenari, el president ucraïnès, Zelenski, ha emergit com un hàbil comunicador.
Tot plegat, quin paper ha de jugar Europa? Alejandre sembla tenir-ho clar: ha de reforçar el seu paper dins l’Assemblea General de les Nacions Unides. L’ONU, assegura, ha de reformar una estructura obsoleta, en la qual les principals potències mantenen avui el seu poder de vet.
Des de la seva experiència en missions de pau amb l’ONU a Nicaragua, El Salvador i Guatemala, Alejandre té clar qui podria fer el paper de mitjancer en les negociacions de pau a Ucraïna: Israel. Ho anuncia el seu silenci i el fet que el mateix Zelenski sigui jueu.
Quant al paper d’Espanya, tradicional aliat dels Estats Units dins l’OTAN, Alejandre creu que l’Executiu de Biden pot ajudar, en l’escenari actual, a calmar la relació espanyola amb el Marroc, clau en un món de relacions globals on tot els fets estan interconnectats.

11/03/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris