X

L’escena musical balear, un focus de talent

La revista Enderrock dedica una edició especial al panorama musical illenc

13/04/2022

L’escena musical balear, un focus de talent

Una de les grans revelacions d’aquest darrer any és la felanitxera Maria Hein. Una veu que ha posat, encara més, la mirada en el panorama musical balear. “A l’escena hi ha moltíssima varietat, però tenim la llengua com a element comú”, apunta la cantautora. En aquesta línia, Pablo Alegría, guitarrista de Cabot, afegeix que les propostes emergents tenen “molta energia i molta qualitat”.

Una llengua, i una qualitat, que unifiquen les propostes més joves de l’escena illenca, fugint de la competitivitat. En paraules del cantautor marratxiner Antoni Mulet, “hi ha un punt de col·laboració, d’ajudar-nos els uns als altres, i això és el que fa que tot sumi”.

Aquesta realitat no passa desapercebuda per a artistes amb més trajectòria, com el mallorquí Jaume Tugores, que fa més de vint anys que es dedica a la música. Creu que s’ha fet un salt qualitatiu, que fa que “vivim un moment àlgid”, on hi ha molta gent jove “amb qualitat”.

Altres territoris de parla catalana tenen els ulls posats a la indústria illenca. Però encara, hi ha coses que hi manquen. Ho reivindica el director editorial del Grup Enderrock, Lluís Gendrau, qui troba a faltar un mapa de festivals a les illes, i “més múscul pel que fa a suport públic”.

Antònia Font, Cabot, Maria Jaume, XanguitoAlanaire… Són alguns dels protagonistes de la darrera edició de la revista Enderrock. Una reivindicació de l’escena musical balear.

13/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris