X

La Capsa Sàvia, un projecte per millorar les competències comunicatives als col·legis balears

El projecte fomenta competències literàries i comunicatives a les escoles públiques

26/04/2022

La Capsa Sàvia, un projecte per millorar les competències comunicatives als col·legis balears

Capsa Sàvia, plena de materials didàctics./CAIB

La Conselleria d’Educació i Formació Professional mitjançant la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa posa a disposició dels centres educatius de les Illes Balears una nova Capsa Sàvia de Comunicació oral. La intenció és millorar la competència comunicativa i la competència literària, mitjançant el treball de l’oralitat que proporciona aquesta capsa.

La Conselleria assegura que “la competència comunicativa oral és  present  a totes les àrees, i per tant cal considerar-la en totes les seves dimensions (interacció, escolta, producció i mediació), atenent tant els aspectes verbals com els no verbals i utilitzant tots els mitjans audiovisuals i  les tecnologies de la informació i la comunicació que ajudin els alumnes a desenvolupar capacitats expressives en diferents contextos i situacions”.

Aquesta capsa conté materials que desenvolupen competències literàries a través de la literatura popular oral.Un recurs que permet treballar alhora continguts literaris i, des de la dimensió comunicativa, plantejar activitats basades en l’aplicació de les habilitats comunicatives receptives, productives i interactives. Cada capsa inclou llibres de lectura, àlbums il·lustrats, làmines i jocs.

De moment, es compta  amb set capses, que es distribuiràn a les illes de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. La Conselleria assegura que s’atendran les sol·licituds per ordre d’arribada i el préstec serà de 30 dies naturals que es podràn renovar si no hi ha reserves pendents.

Aquesta iniciativa està adreçada a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears.

Les capses es poden sol·licitar en préstec a través de la persona responsable del Pla d’Acolliment Lingüístic i Cultural o del docent designat pel centre. Estan disponibles a Mallorca, al Centre d’Edició i Distribució del Servei d’Innovació Educativa, a Menorca, a la Delegació Territorial d’Educació de Menorca, a Eivissa, a la Delegació Territorial d’Educació d’Eivissa i Formentera i a Formentera al CEP de Formentera.

Tota la informació es pot trobar a la web del Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Conselleria.

26/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris