X

El Museu del Calçat d’Inca, premiat com un dels millors museus d’Europa

Ha guanyat el premi Silletto per la implicació i la participació de la comunitat en el funcionament de la instal·lació

08/05/2022

El Museu del Calçat d’Inca, premiat com un dels millors museus d’Europa

El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca ha guanyat el premi Silletto en la gala a millor museu europeu de l’any, atorgat pel Fòrum Europeu dels Museus sota l’auspici del Consell d’Europa. L’esdeveniment s’ha celebrat aquest dissabte nit a Estònia. El premi Silletto s’ha atorgat per la implicació i la participació de la comunitat en el funcionament de la instal·lació.

Des de la reinauguració del Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca a finals de 2018, s’ha fet un gran esforç i molta feina per consolidar-lo com un dels museus de referència a Mallorca, aconseguint multiplicar progressivament el nombre de visitants.

El premis es concedeixen segons les recomanacions del jurat EMYA, del Comitè de Cultura, Ciència i Educació del Consell d’Europa, a un museu que posi un èmfasi especial en una presentació clarament entenedora d’una perspectiva europea i de la interacció entre els locals i les altres identitats europees. A més, es valora també el treball realitzat en temes de rellevància europea i adherint-se a valors i prioritats clau de democràcia, drets humans, tolerància i diàleg intercultural, establint ponts entre cultures i fomentant la superació de fronteres socials i polítiques. Així, el jurat ha considerat que el Museu del Calçat d’Inca ho recull especialment.

El guardó principal se’l va endur el Museu de la Ment, dels Països Baixos, ja que va ser reconegut com a museu europeu de l’any.

08/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris