X

Mor una reportera d’Al Jazeera en un tiroteig entre israelians i palestins a Cisjordània

L'Exèrcit israelià ha justificat que sospitosos armats han obert foc contra les forces de seguretat i han hagut de respondre a l'atac amb dispars

11/05/2022

Mor una reportera d’Al Jazeera en un tiroteig entre israelians i palestins a Cisjordània

La cadena de Qatar Al Yazira ha acusat Israel d’haver “assassinat a sang freda” una de les seves periodistes, la palestina Shireen Abu Akleh, durant una batuda aquest dimecres de l’Exèrcit israelià a la ciutat de Jenín, al nord de Cisjordània ocupada. “En un tràgic assassinat premeditat que viola les lleis i normes internacionals, les forces d’ocupació israelianes, a sang freda, han matat la nostra reportera, Shireen Abu Akleh”, ha dit en un comunicat la Xarxa Internacional d’Al Yazira, amb seu a Doha.

La periodista va morir després que una bala la ferís al cap, mentre que un altre company periodista, Ali al Samudi, va ser ferit amb una bala a l’esquena. Es troba estable, segons el Ministeri de Salut palestí.

“Condemnem aquest crim atroç, a través del qual es pretén impedir que els mitjans de comunicació duguin a terme el seu missatge, i responsabilitzem al Govern israelià i a les forces d’ocupació per l’assassinat de la difunta col·lega Shireen”, apunta la cadena de Qatar en el comunicat.

Així mateix, Al Yazira va fer una crida a la comunitat internacional perquè “condemni i responsabilitzi a les forces d’ocupació israelianes per atacar i matar deliberadament a la nostra col·lega Shireen Abu Akleh”. El productor d’Al Yazira, Ali Al Samudi, també va rebre un tir a l’esquena durant la cobertura”, ha dit el mitjà, sense donar més detalls sobre el seu estat de salut.

Tots dos periodistes portaven les seves armilles identificades com a premsa i ella portava treballant per a Al Jazeera des de l’inici de la Segona Intifada.

L’Exèrcit israelià ha justificat que durant una batuda al camp de refugiats de Jenín, “sospitosos armats” han obert foc contra les forces de seguretat i han llançat explosius, per la qual cosa els agents han hagut de disparar en resposta.”L’Exèrcit està investigant els fets”, han assegurat.

Les forces de seguretat israelianes han intensificat el darrer mes les batudes i “operacions d’antiterrorisme” a tota la Cisjordània ocupada, i en particular a la zona de Jenín, en resposta a l’ona d’atacs que ha sofert Israel, sis des de finals de març, amb un saldo de 18 morts.

Una trentena de palestins han mort durant aquests operatius, alguns d’ells civils desarmats i sense vincles amb les milícies palestines, i desenes han estat detinguts.

11/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris