X

La CNMC acusa les Balears i 8 comunitats més de fragmentar el mercat amb el Pla Moves III

La Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic nega que a les Illes s'apliqui cap prohibició d'adquisició de vehicles d'altres territoris de l'Estat

13/05/2022

La CNMC acusa les Balears i 8 comunitats més de fragmentar el mercat amb el Pla Moves III

Polèmica per les subvencions del Pla Moves III per a l’adquisició de vehicles elèctrics. La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència critica que les Balears, i vuit comunitats més, limitin la compra de vehicles al seu propi territori. Però, el Govern nega que aquí s’apliqui cap prohibició d’adquisició de vehicles d’altres punts del país.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència acusa les Balears i vuit comunitats autònomes més de limitar la compra de vehicles elèctrics del Pla Moves III als concessionaris situats al territori de la mateixa comunitat, en el nostre cas, l’arxipèlag. Segons l’organisme, aquesta manera de procedir fragmenta el mercat nacional i limita la competència en la distribució d’aquests vehicles, contradient el sentit del pla, que és fomentar la mobilitat no contaminant. De fet, l’informe arriba a afirmar que aquest requisit podria afectar el preu del vehicle, en reduir l’oferta, la qual cosa podria desincentivar el comprador.

Però, la direcció general d’Energia i Canvi Climàtic nega que a les Balears s’apliqui cap prohibició d’adquisició de vehicles d’altres comunitats autònomes. Explica que són els compradors els que han d’acreditar que resideixen a les Illes i, quant al vehicle, basta que estigui matriculat per primera vegada a Espanya a nom del beneficiari de l’ajut. Per tant, el vehicle pot adquirir-se a qualsevol indret de l’Estat.

Ajudes pagades

L’Executiu autonòmic no entén que l’informe de la Comissió inclogui les Balears com a comunitat limitadora. A més, afirmen que el document hauria d’haver arribat abans de la publicació de les convocatòries, no quan ja s’han pagat les ajudes, com és el cas de les Illes. El Pla Moves III està dotat inicialment amb 400 milions d’euros, ampliables, i està finançat amb fons Next Generation de la Unió Europea.

13/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris