El Palmer Palma certifica a Lleida el descens a LEB Plata

La derrota de l'equip de Pau Tomàs i Álex Pérez (89-82) i el triomf del Juaristi a Osca tanquen un cicle de vuit temporades a la segona divisió nacional, malgrat fer un bon final de curs

14/05/2022

El Palmer Palma ha baixat a la LEB Plata després de caure ahir a Lleida (89-82). Després de 8 temporades, el Bahía San Agustín posa fi a la seva aventura a la segona categoria del bàsquet espanyol. Tristesa en acabar el partit de jugadors i cos tècnic. Malgrat fer un bon final de curs, al Palma no li ha bastat per salvar-se i ha descendit a manca d’una jornada per acabar

Lleida ha estat la darrera estació en el trajecte del Palma a la LEB Or. Les baixes, la manca de rotació i un rival en plena efervescència, varen acabar amb la resistència d’un equip que va esgotar les seves opcions fins el final. De fet, un gran primer temps de Kostas Kostadinov, amb 22 punts i una bateria de triples, va alimentar l’esperança de guanyar a Lleida. El Palma sabia que neccessitava la victòria perquè Juaristi guanyava a Osca (74-89), i al descans va arribar amb un il·lusionant 40 a 48.

Però el tercer quart va ser una película de terror. El Bahía San Agustín va encaixar 30 punts i els seus percentatges en atac es varen desplomar. Amb tot, el bon partit de Tomas Pavelka, amb 14 punts i 12 rebots, i l’aparició de Wesley van Beck, amb 4 triples i 16 punts, varen permetre els illencs ficar-se de nou al partit al final del darrer període. A manca de 3 minuts, el Palma guanyava 79 a 80, però va entrar en colapse. Un parcial de 10 a 2 liderat per Hughes i Carrera va enviar l’equip de Pau Tomàs a la LEB Plata.