Un gol agònic d’Abdón Prats supera el Rayo Vallecano i encarrila la permanència del Mallorca

L'artanenc fa el gol de la victòria al minut 92. L'empat del Cadis contra el Madrid posa la salvació en mans del Mallorca

16/05/2022

El Mallorca depen d’ell mateix per aparcar l’ascensor i romandre a Primera Divisió. Després d’una jornada frenètica amb forma de muntanya russa, els d’Aguirre superaren un Rayo Vallecano que, tot i que no es jugava res, va donar una lliçó de professionalitat i a punt va estar de complicar fins a l’extrem l’objectiu mallorquinista.

Era una jornada de transistors, amb l’afició pendent de Son Moix i també del duel entre Cadis i Reial Madrid. De fet, les primeres bones notícies arriben des del Nuevo Mirandilla, l’antic Ramon de Carranza, quan al minut 5 Rodrygo s’interna dins l’àrea i protagonitza una gran jugada que acaba amb assistència a Mariano Díaz que fa el zero a un.

Son Moix esclata amb la diana del davanter català, però molt més vuit minuts després. Internada de Jaume Costa que amb una centrada precisa envia la pilota al cap de Muriqi que avança el Mallorca amb una gran diana. Cinquè gol de davanter kosovar, segon que fa de cap, tots dos després d’una assistència de Jaume Costa. Amb aquests resultats el Mallorca sortia del descens. Però encara quedava molta jornada per endavant. Al minut 28, Sobrino empata el partit pel Cadis amb un xut que toca l’esquena de Militao i supera Lunin, titular enlloc de Courtois al Madrid. Res no canviava, el Mallorca depenia d’ell mateix gràcies al goalaverage favorable contra els gaditans. Així s’arribava al descans.

La segona part de Son Moix, és diferent. Sense arribar al dramatisme del dia del Granada, el Mallorca sembla no comparèixer a la segona part. L’equip es mostra nerviós i incapaç de trenar més de tres passades consecutives. El Rayo Vallecano creix i cerca l’empat. A les 20.06, arriba el minut que ho podria haver canviat tot, el minut que podria haver sentenciat al Mallorca en descens. A les 20.06, Mateu Lahoz assenyala penal de Lunin sobre Negredo, vint segons després Pathé Ciss empata el partit  a Son Moix. Mentre el Rayo celebra la diana i el mallorquinisme s’enfonsava, Álvaro Negredo es preparava des dels onze metres. I aquí canvia la història. Si hagués marcat, el Mallorca era equip de Segona Divisió de manera matemàtica en aquell moment. Negredo xuta a l’esquerra de Lunin i el porter ucraïnès estira el braç i atura el llençament de l’internacional espanyol. Les graderies de Son Moix més que celebrar fan un alè. L’equip cerca el segon més amb el cor que amb el cap. De fet, torna a aparèixer Reina per salvar l’1-2 i Sylla envia als níguls una altra oportunitat dels madrilenys. Al minut 74, havia entrat Abdón Prats per Ángel i al minut 91 arriba la bogeria. Pilota que penja Pablo Maffeo i arriba morta al segon pal, als peus del Dimoni d’Artà. El seu xut amb l’esquerra supera Dimitrevski i posa el 2-1 definitiu. Abdón esclata, ni pot ni vol controlar les llàgrimes. Aquelles llàgrimes que no sortiren celebrant el gol de l’ascens, sortiren ahir amb un gol que pot valer una permanència. Però això, de moment, només és una hipòtesi. La realitat és que el gol del davanter, mallorquí i mallorquinista, suposa que el Mallorca si guanya diumenge a El Sadar serà equip de Primera i deixarà de canviar de categoria després de cinc anys amb dos descensos i tres ascensos. Si el Mallorca no guanya, es salvarà si fa el mateix que faci el Cadis a Vitòria davant un Alabès que ahir es va convertir en equip de Segona.