X

Ciutadella fa una crida a veïns i negocis perquè s’incorporin al ‘Servei A Prop’ que detecta persones grans vulnerables

La iniciativa es va iniciar fa mig any i ja compta amb 59 establiments adherits que, en aquest temps, han detectat nou casos

17/05/2022

Ciutadella fa una crida a veïns i negocis perquè s’incorporin al ‘Servei A Prop’ que detecta persones grans vulnerables

Ciutadella proposa a la ciutadania i al teixit econòmic i social del municipi a incorporar-se a un programa municipal creat per a detectar persones majors necessitades. La iniciativa, denominada ‘Servei A Prop’, es va posar en marxa el novembre de l’any passat. En aquest temps s’ha aconseguit fer aflorar els casos de nou persones grans amb dificultats que ja estan sent ateses pels Serveis Socials de l’Ajuntament que, principalment, els han activat dispositius com el d’Ajuda a Domicili, la Teleassistència Domiciliària, visites de l’educadora social i de l’auxiliar sociosanitària, així i com la coordinació entre serveis socials i els de salut.

El programa pretén que la societat ciutadellenca estigui més a prop de les persones grans que viuen en soledat involuntària, en aïllament o es troben en situacions de risc que perjudiquen la seva qualitat de vida. Quan es compleixen els sis mesos de funcionament, ja s’hi han adherit 59 establiments (23 perruqueries o barberies, 13 supermercats i forns, 10 farmàcies i d’altres negocis de barri com floristeries, estancs i òptiques). Però ara el consistori torna a llençar una nova crida per sumar més actors a aquesta xarxa comunitària de vigilància i ajuda a les persones grans.

17/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris