X

El Museu de Mallorca acull una retrospectiva de Josep Pons Frau

L'artista sineuer va retratar amb la seva càmera i sobre el llenç els paisatges i feines de camp a l'interior de Mallorca, però també alguns dels indrets més emblemàtics de Palma

17/05/2022

El Museu de Mallorca acull una retrospectiva de Josep Pons Frau

Josep Pons Frau va néixer a Sineu l’any 1883. Va poder estudiar la carrera de Belles Arts a l’escola de San Fernando a Madrid, malgrat que la seva carrera es va dur a terme quasi per complet a Mallorca. Aquí, la seva obra es va centrar a retratar sobre el llenç, però també amb la càmera fotogràfica, l’interior de l’illa, així com l’activitat pagesa que s’hi feia. Un món rural que ara podem descobrir a la mostra A plena llum que demà s’inaugura al Museu de Mallorca i que es podrà visitar fins al pròxim 11 de setembre.

La mostra, comissariada pel seu net Carles Pons i amb la col·laboració del seu germà Cuki Pons, recull obres de les diferents disciplines artístiques que Pons va dur a terme al llarg de la seva carrera. Pintura, fotografia, ceràmica i fins i tot disseny gràfic. Un recull de creacions que es complementen amb una selecció d’altres artistes contemporanis influïts per Pons, com ara el dissenyador Sebastià Pons.

Amb motiu d’aquesta mostra, la qual s’emmarca dins l’Any Pons Frau declarat per l’Ajuntament de Sineu, s’ha editat un video amb animacions de fotografies i quadres de l’artista que es pot visitar a una sala annexa a la zona d’exposició on s’exhibeix la mostra.

17/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris