X

Espanya davalla 4 punts en el rànquing de països que més respecten els drets del col·lectiu LGTBI

Una trentena de persones s'han manifestat aquest dimarts per reivindicar una llei estatal que garanteixi els drets de les persones transsexuals

17/05/2022

Espanya davalla 4 punts en el rànquing de països que més respecten els drets del col·lectiu LGTBI

Espanya davalla quatre posicions en la llista de països que respecten més els drets del col·lectiu LGTBI. Per això, en el Dia Internacional Contra la LGTB-fòbia el col·lectiu posa l’èmfasi a combatre els delictes d’odi i s’han manifestat aquest dilluns capvespre pels carrers de Palma amb el lema “Unides contra el feixisme”.

Reivindiquen una llei estatal que cobreixi les necessitats i els drets de les persones transsexuals, ja que segons Ben Amics, el 60% de les persones d’aquest col·lectiu de les Balears no tenen feina i el 47% s’ha sentit discriminada i ha tengut després idees suïcides. També demanen monitorar els delictes d’odi, com ja fa el Regne Unit, perquè asseguren que només se’n comptabilitzen un 10%. De fet, segons Balears Diversa, entitat organitzadora d’aquesta concentració, el col·lectiu LGTBI encapçala en els darrers anys les estadístiques de delictes d’odi i el 80% d’aquestes agressions no es denuncien.

L’objectiu del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia és coordinar accions per denunciar aquesta discriminació, que asseguren augmenta any rere any.

Ben Amics no ha participat a la concentració, però ha posat una taula informativa a plaça espanya per sensibilitzar contra els drets del col·lectiu trans.


 Ben Amics: “El 70% dels joves trans discriminats a l’escola tenen idees suïcides”

 

17/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris