X

El Partit Popular durà Cort als tribunals si Model de Ciutat no els dona accés telemàtic a les al·legacions del Pla General

ARCA considera insuficient l'ampliació del catàleg de patrimoni

18/05/2022

El Partit Popular durà Cort als tribunals si Model de Ciutat no els dona accés telemàtic a les al·legacions del Pla General

El Partit Popular ha denunciat avui manca de transparència per part de l’equip de Govern per no donar accés telemàtic a les al·legacions que s’han presentat al Pla General. El Ple del consistori va aprovar per unanimitat que es donés accés digital a les mateixes i avui el Partit Popular ha denunciat que, a dia d’avui, encara no les poden consultar. El president del PP de Palma, Jaime Martínez, ha explicat avui als mitjans que fa dues setmanes van remetre una carta sol·licitant empar al batle, José Hila, i tampoc no han obtingut cap resposta.

Per això, Martínez ha reclamat a Hila que paralitzi la tramitació del Pla General, pels nombrosos informes en contra d’administracions supramunicipals i perquè considera que hi pot haver il·legalitat en la tramitació del full de ruta del que ha de ser la ciutat dels propers 20 anys. I fa una passa més: si en els propers dies no se’ls remet l’accés digitar a aquestes al·legacions interposaran un recurs contenciós administratiu davant el jutjat via protecció de drets fonamentals dels regidors que els empara a l’article 23 de la Constitució. En última instància, ha dit, també posaran un recurs d’empar al Tribunal Constitucional.

Martínez es pregunta si el consistori vol amagar qualque cosa amb aquesta actitud i alerta que és possible que el mil·lenar d’al·legacions en realitat siguin unes dues mil.

ARCA considera insuficient l’ampliació del catàleg de patrimoni  que recull el Pla

Per part seva, ARCA considera insuficient l’ampliació del catàleg de patrimoni al nou Pla General de la ciutat. Asseguren que no hi ha hagut una revisió exhaustiva de la ciutat per trobar tots els elementts dignes de ser conservats. “El nostre compromís amb la conservació i protecció del patrimoni històric i cultural de la ciutat de Palma es manté ferm des de fa més de 30 anys i consideram decebedor en termes de protecció del patrimoni cultural, la proposta de catàleg del nou Pla, ja que no es pot considerar una revisió, sinó una transposició dels béns culturals ja existents al catàleg de patrimoni i unes poques aportacions més. Globalment, el document no aporta una millora substancial quant a la seva protecció, un eix bàsic per al desenvolupament urbanístic sostenible i per la garantia dels drets a conèixer el seu passat per a les futures generacions”, han explicat en un comunicat. “És veritat que s’inclouen algunes proteccions ambientals que abans no hi eren, però són clarament insuficients. No podem continuar autoritzant la demolició de béns culturals per manca de protecció a l’Eixample o als barris de Palma”, afegeixen.

18/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris