X

Maó obligarà els cavallers de Gràcia a contractar assegurances particulars si volen inscriure’s a la qualcada

L'origen és la sentència que va obligar una caixera a indemnitzar amb més de 45.000 euros la víctima d'una envestida del seu cavall

19/05/2022

Maó obligarà els cavallers de Gràcia a contractar assegurances particulars si volen inscriure’s a la qualcada

Els caixers i cavallers de les festes de Gràcia de Maó també hauran de contractar assegurances de responsabilitat civil particulars. L’origen és la sentència que va obligar una caixera a indemnitzar amb més de 45.000 euros la víctima d’una envestida del seu cavall. L’assegurança municipal no va cobrir aquest sinistre perquè la denúncia no era contra l’Ajuntament.

Setembre de 2016. Un accident marca un punt d’inflexió en les festes de Maó. Dos cavalls recorren a gran velocitat el carrer de l’Arraval i envesteixen un grup de persones. Un dels ferits denuncia els propietaris dels animals. Un cas sense precedents, ja que les denúncies per aquesta mena de danys s’interposen per regla general contra els ajuntaments. Una caixera és condemnada a pagar 45.000 euros a la víctima de l’envestida. L’assegurança municipal no cobreix el sinistre. Una situació nova que ha portat l’Ajuntament a reaccionar i canviar el protocol d’inscripció a la qualcada.

Haver de contractar aquesta nova assegurança pot representar un cost extra de devers 80 euros als caixers i cavallers de la festa, tot i que l’Ajuntament preveu bonificacions. La mesura ha causat malestar entre els cavallers.

Altres ajuntaments, com es Castell, ja han acordat exigir als caixers que contractin una assegurança per als cavalls que sortiran a la festa. A Ciutadella, els serveis jurídics en revisen la pòlissa municipal per estudiar si segueixen el mateix camí.

19/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris