X

El primer soldat rus jutjat a Ucraïna per crims de guerra demana perdó als familiars de la seva víctima

S'enfronta a entre 10 i 15 anys de presó o a una pena de cadena perpètua si és condemnat pels càrrecs dels quals se l'acusa: violació de les lleis de la guerra, en combinació amb assassinat premeditat

19/05/2022

El primer soldat rus jutjat a Ucraïna per crims de guerra demana perdó als familiars de la seva víctima

Vadim Shishimarin és el primer soldat rus processat a Ucraïna per crims de guerra. Té 21 anys i aquest dimecres es va declarar culpable d’haver matat un civil ucraïnès que anava en bicicleta a la regió de Sumy, al nord del país, en un succés que va ocórrer el passat 28 de febrer. És a dir, quatre dies després d’haver-se iniciat la invasió russa.

Durant la sessió de dijous del judici que se celebra a Kíiv, la capital ucraïnesa, el soldat ha demanat perdó a la vídua de la seva víctima. El militar ha oferit un relat detallat de com va disparar l’home de 62 anys que va perdre la vida a les seves mans.

Després d’un atac ucraïnès, la columna de la qual formava part el comandant s’havia desbandat i l’acusat, en companyia d’altres quatre soldats, va fugir en un vehicle civil pres per la força. Quan es van trobar la víctima, que anava parlant per telèfon, el soldat el va disparar amb una metralladora per evitar que el delatés a les tropes ucraïneses, precisa el relat de la Fiscalia.

Shishimarin s’enfronta entre 10 i 15 anys de presó o a una pena de cadena perpètua si és condemnat pels càrrecs dels quals se l’acusa: violació de les lleis de la guerra, en combinació amb assassinat premeditat.

19/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris