X

Jean Marie del Moral, 40 anys captant en silenci el treball de Miquel Barceló

El fotògraf serà un dels convidats a la desena edició de Formentera Fotogràfica

20/05/2022

Jean Marie del Moral, 40 anys captant en silenci el treball de Miquel Barceló

Amb només 12 anys Jean Marie del Moral, fill d’exiliats espanyols a França, va decidir que es volia dedicar a la fotografia. De llavors ençà, no ha deixat de captar el temps amb la seva càmera.

Va començar a treballar de molt jove al diari comunista francès L’Humanité. Uns anys després, el destí el va dur fins a Mallorca, on l’any 1978 va realitzar el seu primer reportatge a un artista. Era Joan Miró. Aquell reportatge va marcar un punt d’inflexió a la seva trajectòria professional. Va ser però l’any 1985 quan del Moral va entrar en contacte per primera vegada amb Miquel Barceló. El fotògraf va visitar l’artista mentre preparava al seu taller de la capital francesa la seva primera exposició a Nova York. Sense saber-ho, era l’inici d’una relació personal i professional que, quasi 40a anys després, encara es manté.

Les instantànies de Jean Marie del Moral transmeten calma, silenci i reflexió. Qualitats que el fotògraf desprèn també en el tracte personal i que s’amplifiquen encara més si la trobada és la casa que habita des de fa una dècada a Ses Salines, al sud de Mallorca.

Amb 70 anys de vida i més de 50 de carrera professional, Jean Marie del Moral ha treballat el format analògic i també en digital, tot i que aquest darrer és el més emprat des de fa més d’una dècada. No té cap preferència cap a la fotografia en color ni en blanc i negre i assegura que si la presa es bona funciona d’ambdues maneres.

El cap de semana que ve, del 26 l 29 de maig, serà un dels ponents convidats a la desena edició de Formentera Fotogràfica. A més, treballa en l’edició d’un nou llibre de fotografies a Miquel Barceló.

20/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris