X

Mallorca espera poder tractar el cent per cent de la matèria orgànica que genera el 2030

El projecte "Tanca el Cercle" ha rebut avui el suport d'una dissetena d'entitats entre les quals hi ha comerços, productors agrícoles i associaciones ecologistes

20/05/2022

Mallorca espera poder tractar el cent per cent de la matèria orgànica que genera el 2030

Per poder donar compliment a diverses normatives que estableixen l’obligatorietat de la recollida selectiva, el Consell de Mallorca preveu la construcció de 5 plantes de compostatge (a Llucmajor, Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx), ja que la de Son Reus no donarà l’abast. S’espera que estaran en funcionament el 2030 i que aleshores, Mallorca pugui tractar la totalitat de la matèria orgànica que genera.

A hores d’ara el projecte “Tanca el cercle”, ja disposa de la declaració d’interès general i  avui ha fet una passa més amb la signatura d’un manifest al qual s’han adherit una dissetena d’entitats, entre les quals hi ha comerços, productors agrícoles i associaciones ecologistes. Entre els efectes positius, destaquen la baixada del preu de compost, la reducció d’emissions i la sostenibilitat del sector primari.

El manifest signat avui subratllat que “la matèria orgànica és la que té més capacitat transformadora”. “El pes del nostre sector dels serveis ens fa generar molta matèria orgànica, que és especialment útil per al camp mallorquí, que demanda grans quantitats a causa de les característiques del nostre sol. Aquest compost s’importa avui a un preu que supera els 70 euros la tona i que un cop les plantes estiguin en marxa es podrà comercialitzar a un preu públic de 3 euros la tona”, afegeix.

La primera planta que es posarà en marxa és la de Llucmajor, amb un pressupost de 33 milions d’euros. El Consell confia que aquest projecte sigui declarat estratègic per part de la Comunitat.

20/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris