X

El Partit Laborista guanya les eleccions a Austràlia

El país ha celebrat aquest dissabte les eleccions federals

21/05/2022

El Partit Laborista guanya les eleccions a Austràlia

El nou primer ministre australià, Anthony Albanese

El primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha acceptat la derrota del seu partit Liberal a les eleccions legislatives d’aquest dissabte al país, en una “nit difícil i decebedora” que posarà fi al seu mandat. El guanyador ha estat el líder laborista Anthony Albanese.

Els votants han castigat l’autodeclarat “estil piconadora” amb el començament d’un mandat erosionat per la pandèmia, els desastres climàtics i les acusacions de deshonestedat. Morrison ha confirmat que ha telefonat a Albanese per felicitar-lo pel resultat. També entregarà la direcció del Partit Liberal.

Albanese es convertirà, d’aquesta manera, en el 31è primer ministre d’Austràlia. “Aquesta nit, el poble australià ha votat pel canvi”, ha declarat, abans d’assegurar que la seva principal missió serà unir els australians. Albanese també s’ha compromès a reconstruir les deteriorades relacions amb França.

Amb el 61% escrutat, Albanese acumulava 70 escons, a sis d’aconseguir la majoria necessària, però molt per davant del Partit Liberal, que se situava en els 52.

 

21/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris