X

Guillon i Bannwarth, domini francès a l’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls

Sisena victòria del corredor de Saint-Germain-en-Laye en una desena edició amb nombroses retirades per la calor

21/05/2022

Guillon i Bannwarth, domini francès a l’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls

L’OTSO Trail Menorca Camí de Cavalls repeteix reina i rei en aquesta edició i en el recorregut més llarg, el dels 185 kilòmetres, a les cames de Claire Bannwarth guanyadora també el 2021 i, sobretot, a les d’Antoine Guillon, qui va aconseguir la seva sisena victòria en sengles participacions. L’experiència de els atletes francesos es van imposar en un cap de setmana marcat per les altes temperatures que van ocasionar un important nombre d’abandonaments i van fer encara més èpica la prova.

La nit va esbiaixar les opcions menorquines de lluites pel podi traient de la cursa un Javi Pons que anava segon i que no va ser l’únic favorit a haver de llançar la tovallola. Miquel Pons i Albert Martínez també van haver de renunciar entre divendres i el dissabte, així com un important nombre de participants. Guillon va aprofitar la via lliure per aconseguir un triomf en què no se’l va veure forçar la marxa en cap moment en què per moments va ser gairebé un tràmit fins a Ciutadella, acabant Guillon amb un temps de 19:53:01.

El jove polonès Kamil Lesniak va aconseguir la medalla de plata (22:05:00) aguantant les embestides de Juan Maria Jiménez, tercer, que, segons va explicar, va apostar per una carrera en què va anar de menys a més esperant gestionar millor que els seus rivals la calor. Al final, 22:35:40 per a ell. En dones, triomf sense pal·liatius per a Claire Bannwarth, que va arribar a meta amb un
temps de 24:49:55. Impressionant segona plaça per a la menorquina Eva Orives que va protagonitzar una gran carrera en què va arribar a estar a 15 minuts de la francesa i del liderat de la cursa a Cala’n Porter però Bannwarth no es va alterar i va seguir amb el seu pla fins a Ciutadella. Orives va aguantar fins a meta per arribar amb un impressionant somriure conscient del valor d’aquesta segona plaça tan lluitada (26.53.41). L’últim esglaó del podi femení havia de decidir al tancament de l’edició.

Als 100KM de la Costa Nord, l’experimentat Tofol Castanyer no va tenir mai rival, en concloure el repte amb 9:06:46 comandant de principi a fi. El jove Enric Gomis va aconseguir la medalla de plata amb un temps de 9:12:54 mentre que Alberto García 9:55:36.

A la Costa Sud, i als 85KM, Guiem Duran va sortir a imposar el seu ritme, però no va aguantar i el seu abandonament ho va aprofitar Miquel Ensenyat per imposar la seva llei amb 7:36:41. El
van acompanyar al podi David Echeverría (8:02:45) i David Campuzano (8:13:44).

A les proves més curtes, el nord i els seus 58KM els van dominar el campió d’Espanya de Trail, Jesús Gil amb 5:04:14, mentre que en dones Anna Cisquella va guanyar amb 7:11:13. Els podis els van completar Xisca Ribot (7:20:42) i Maria Coloma Fiol (7:46:44) i Llorenç Socias (6:10:56) i el jove valor menorquí de Trail, Pau Benejam (6:12:40).

Al sud, Damià Ramis i Mireia Blasco van ser els més ràpids. Laia Díez, amb 4:13:40, i Silvia Piera, amb 4:17:55, van completar la llista de les més ràpides, mentre que en homes els protagonistes van ser l’italià Donatello Rota (3.41.15) i Albert Seuba (3.45.08).

A la modalitat per equips, els guanyadors masculins van ser l’Island Sport Triton format per Álex Coll, Toni Florit, Miquel Torres i Rubén Benejam, mentre que a fèmines la victòria va ser per al Menorca Trail Woman, Laura Ruiz, Marta Orives, Mari Martínez i Tina Ameller. En mixtos, la glòria va ser per a Team Unschlagbar CdC format per Thomas Durban, Alina Stahl, Rebbeca Trickl i Marcel Wienen.

21/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris