X

A presó el patró de la barca que va arribar a Cabrera amb 19 migrants a bord

Els migrants varen passar por durant un trajecte que es va allargar fins a 28 hores

22/05/2022

A presó el patró de la barca que va arribar a Cabrera amb 19 migrants a bord

El patró de la pastera que va arribar el passat dimecres des d’Algèria a Cabrera amb 19 persones a bord ha estat enviat a presó després de prestar declaració davant del jutge.

Els viatgers de l’embarcació que navegava a la deriva varen ser rescatats per Salvament Marítim i la policia va detenir el patró per un delicte d’afavoriment de la immigració il·legal. Als migrants se’ls va obrir el corresponent expedient de devolució per entrada irregular a territori espanyol.

La barca havia partit de Boumerdes, a la costa algeriana, i la travessia va durar 28 hores. Els seus ocupants varen pagar una mitjana de 1.000 euros. El propòsit de molts d’ells era viatjar a diferents països europeus i algun volia quedar-se a Mallorca. Durant el trajecte, segons varen declarar a la Policia, varen passar por, ja que l’embarcació no reunia les mesures de seguretat mínimes.

El patró es guiava per un GPS i una brúixola i la idea era arribar a la zona de Cabrera i, una vegada allà, demanar ajuda. Això no obstant, varen quedar finalment a la deriva i varen ser rescatats.

22/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris