El Mallorca continuarà a Primera després de superar l’Osasuna per 0-2

Les dianes d'Ángel i Grenier fermen la permanència del Mallorca gràcies a una gran resposta final després de la derrota contra el Granada

22/05/2022

El Mallorca acaba la temporada tal com la va començar, amb set punts en tres jornades. Una xifra que dona la permanència al club, una fita en la qual no tothom confiava després del 2-6 del Granada a Son Moix. La reacció ha estat perfecta. L’empat al Pizjuán i la victòria contra el Rayo permetien el Mallorca dependre d’ell mateix a la darrera jornada. I no ha fallat. Si el Mallorca depén d’ell mateix a la darrera jornada, el resultat acostuma a ser satisfactori i Pamplona no ha estat l’excepció.

Osasuna no tenia res en joc, però ha posat a prova al Mallorca. Reina ha estat a punt de posar punt final a la seva històrica trajectòria amb una cessió errònia que finalment només ha quedat en un ensurt. Ante Budimir, potser per no aixecar sospites, s’ha mostrat molt incissiu i amb ganes de fer un gol al seu exequip. El pal ho ha evitat per primera vegada i Manolo Reina a la segona. El lloc de Budimir al cor dels mallorquinistes l’ocupa ara Vedat Muriqi que també ha tengut al seu cap el 0-1. Però la seva rematada ha sortit desviada. Però l’ocasió més clara ha estat per Salva Sevilla. Un altre que s’acomiada del club i que volia anar-se’n tal com va iniciar el seu periple al Mallorca: amb un gol de falta. Però avui, el seu xut, tot i que anava ben dirigit, l’ha aturat Sergio Herrera, el millor avui d’Osasuna.

La represa ha començat amb un Mallorca molt més convençut, molt més vertical i molt més ambiciós. Al minut 47, gran jugada que comença Maffeo, Muriqi assisteix magistralment Ángel i el canari fa el 0-1. Gol d’Ángel que evita un viatge a l’infern, que garanteix un any més al cel de la Primera Divisió. Una diana que farà oblidar una temporada molt fluixa de l’ex del Getafe. L’assistència de Muriqi demostra que no només sap fer coses amb el cap. Passada de qualitat del Pirata que en aquesta recta final s’ha guanyat que el club tracti de negociar i ampliar la seva estada a l’illa.

Amb la diana el Mallorca no ha patit molt, llevat d’uns minuts en el quals sí que s’ha establert damunt la seva pròpia àrea i Budimir, sempre el croat, ha fregat el gol de l’empat amb un toc d’esperó. Conscient que no podien viure només de defensar, l’equip ha cercat el segon. L’ha fregat Dani Rodríguez però Herrera ha enviat la pilota a córner amb una gran estirada. Però al minut 83, no ha pogut fer res o, millor dit, no ha pogut fer-ho tot. Jugada amb protagonisme per tres jugadors que han sortit a la segona part. Dani centra, Abdón Prats fa una rematada espectacular només millorada per l’excepcional aturada del porter d’Osasuna però la pilota cau al francès Grenier que afusella la porteria i trasllada la bogeria i l’eufòria als mil mallorquinistes que han conquerit primer El Sadar i, després, la permanència. Una diana que ha suposat la primera victòria en tota la temporada per més d’un gol.

Una victòria que garanteix la continuitat de Pablo Maffeo, amb compra obligatòria per permanència, i del tècnic Javier Aguirre. El mexicà i el mallorquí Toni Amor han aconseguit salvar l’equip i al seu contracte aquesta fita té premi. El Mallorca repetirà a Primera, repetirà a una categoria per primera vegada en sis temporades i tractarà de donar un bot de qualitat a la seva plantilla gràcies al benefici econòmic que suposa la permanència. Hi haurà canvis a la plantilla, canvis profunds. Se’n van dos mites com Manolo Reina i Salva Sevilla. Dos dels herois de Segona B que deixen el club a Primera Divisió. També ha guanyat el Cadis i qui baixa és el Granada. Ho fa de manera sorprenent, amb Karanka només han perdut un partit i semblava que la permanència la tenien fermada després de la golejada a Son Moix i la victòria contra l’Athletic Club. A la darrera jornada era qui més fàcil ho tenia damunt el paper, però el futbol es juga damunt l’herba. Rebia l’Espanyol, un equip en fase de deconstrucció, que no es jugava res i que és el segon pitjor equip de Primera Divisió com a visitant. Ni aquest context ni amb un penal a favor, el Granada continuarà a Primera. Jorge Molina, l’home que ha celebrat cinc gols contra el Mallorca aquesta temporada, ha enviat el penal fora i les ocasions del Granada han acabat en no res. Els andalusos acompanyen Alabès i Llevant a Segona Divisió.