X

Els comerciants de Palma, cansats de les obres a Jaume III i al carrer dels Oms

Les patronals es queixen que les feines s'allarguen més del previst i que el retard afecta la caixa de principi de temporada

23/05/2022

Els comerciants de Palma, cansats de les obres a Jaume III i al carrer dels Oms

Els comerciants del centre de Palma es queixen de les obres que estan en marxa a dues de les artèries principals de Ciutat: el carrer dels Oms i Jaume III. Aquestes darreres s’han allargat un mes més del que estava previst, perquè s’hi han trobat restes arqueològiques, però al final d’aquesta setmana acabaran. Tant Afedeco com Pimeco reclamen a l’Ajuntament consens a l’hora de fer aquest tipus d’actuacions. “Entenem que són obres necessàries, la canalització d’aigua potable per la Ciutat és important, ho entenem, però s’estan allargant massa i això ens perjudica moltíssim”, ha explicat Toni Fuster, president de la patronal del Petit i Mitjà Comerç de Mallorca, Pimeco, a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio.

Tot, enmig d’un inici de temporada que esperen que sigui positiu, malgrat la frenada de la recuperació econòmica a causa de la pujada del preu de l’electricitat. “Per normativa, s’ha de tenir una quantitat de llum, el local ha d’estar climatitzat… Un seguit de coses que ens costa molt de mantenir. El marge dels comerciants és de cada vegada més petit. Si ho revertim sobre el producte ens tornam menys competitius i si no ho fem, també, perquè tenim manco ingressos”, ha declarat el president de la patronal Afedeco, Toni Gayà, qui ha afegit que les despeses han augmentat tant que l’increment de vendes es nota menys del que esperaven.

Tot i això, les dues patronals fan un balanç en general positiu del mes de maig, tot i que reconeixen que “la crisi energètica també afecta els turistes que venen”.

 

23/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris