X

Grande-Marlaska: “El rei Joan Carles ha perdut l’oportunitat de donar explicacions per uns fets molt greus”

El rei emèrit ha dinat aquest dilluns amb el rei Felip i altres membres de la família al Palau de la Zarzuela, on hi ha estat unes 11 hores

23/05/2022

Grande-Marlaska: “El rei Joan Carles ha perdut l’oportunitat de donar explicacions per uns fets molt greus”

El rei Joan Carles ha posat fi a la primera visita a Espanya des que va fixar la seva residència a Abu Dhabi. L’emèrit ha dinat amb el rei Felip i altres membres de la família al palau de la Zarzuela. El Govern ha criticat que no hagi donat explicacions per fets “molt greus” que l’afecten i el PP assegura que l’Executiu vol desprestigiar el cap d’Estat.

El rei Joan Carles ha estat rebut per un grup de fidels a la seva arribada a la Zarzuela. És la primera vegada que torna al palau després de dos anys. Aquí ha dinat amb la família. El dematí, a Sanxenxo, ja avançava als periodistes el que esperava del retrobament: “Abraçades”, ha dit Joan Carles.

Del Govern central, la portaveu Isabel Rodríguez ha assegurat que l’emèrit ha perdut una oportunitat de donar explicacions. Un missatge en el qual ha insistit el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska: “Ha de donar explicacions per uns fets molt greus”, ha dit el ministre, que ha afegit que “si no les ha donat avui, en venir a Espanya, ha perdut una oportunitat d’or”.

Desprestigi

Uns comentaris que han rebut resposta per part de l’oposició, que ha acusat el Govern de desprestigiar el cap d’Estat. El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha dit que “donarem moltes capes de dignitat a les institucions de l’Estat, garantesc que ho farem”. El líder popular ha afegit que “prestigiarem les nostres institucions, perquè no són del Govern són dels espanyols“.

El rei Joan Carles ha partit novament cap a Abu Dhabi, on té fixada la residència, devers les 21.00 hores, després d’estar 11 hores a la Zarzuela.

23/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris