X

Armengol assegura que 80 milions del fons de recuperació europeus aniran destinats al sector privat

El Partit Popular i Ciutadans temen que els Next Generation siguin com el Pla E de Zapatero

24/05/2022

Armengol assegura que 80 milions del fons de recuperació europeus aniran destinats al sector privat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que hi ha 45 milions d’euros de convocatòries obertes dels fons europeus Next Generation per  al sector privat. També, que s’està pactant amb el sector turístic la convocatòria de 35 milions d’euros. La cap de l’executiu ha detallat que 54 empreses han presentat 98 projectes. Ho ha dit durant el ple del Parlament d’aquest dimarts en resposta a les preguntes del Grup Popular i Ciutadans.

El portaveu dels populars a la cambra, Antoni Costa, ha criticat la gestió del Govern dels Next Generation. Costa ha acusat la presidenta “de confondre gastar molt i aviat amb invertir bé”. El popular ha afirmat que els fons no estan arribant al sector privat i ha dit “que espera que no passi el mateix que amb el Pla E de Zapatero“.

El mateix argument ha esgrimit la portaveu de Ciutadans, Patricia Guasp, a la pregunta anterior. La líder dels taronges ha demanat més agilitat en la tramitació dels fons, més transparència i menys burocràcia. Davant les crítiques, Armengol ha assegurat que les Balears lideren l’arribada dels fons de recuperació europeus i ha retret als populars que no assistissin a la darrera reunió del Pacte de Reactivació Econòmica.

La presidenta ha defensat en tot moment que, tot i el pessimisme de l’oposició, Balears és capdavantera en l’execució dels fons europeus i que serviran per afrontar la crisi generada pel COVID-19 i transformar l’economia de les Illes.

D’altra banda, les cues a la zona de control de passatgers a l’aeroport de Palma també ha estat motiu de debat. El Partit Popular, Ciutadans i El Pi han formulat tres preguntes idèntiques. Les tres formacions consideren que la falta d’efectius policials n’és la causa i han criticat l’actual plus d’insularitat. La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, els ha contestat el mateix. Ha reconegut que resoldre aquesta qüestió no és a les seves mans perquè el Govern no en té competències i ha reclamat la cogestió aeroportuària. Amb tot, ha assenyalat que ha demanat a l’executiu central i a AENA més agents per fer-hi front.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris