X

El govern espanyol destina més de 12.000 milions per al disseny i la fabricació de microxips

L'objectiu és contribuir a l'autonomia estratègica europea

24/05/2022

El govern espanyol destina més de 12.000 milions per al disseny i la fabricació de microxips

El Govern ha aprovat avui el Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica (Perte) dels semiconductors amb una inversió pública de 12.250 milions d’euros per desenvolupar un ecosistema de disseny i fabricació de microxips i contribuir a l’autonomia estratègica europea. “La guerra d’Ucraïna ha posat de relleu la importància de reforçar l’estat del benestar, però també d’avançar en l’autonomia esnergètica, tecnològica i alimentària, així com també la ciberseguretat espanyola i de la resta d’Europa”, ha dit la vicepresidenta i ministra d’Economia, Nadia Calviño. Precisament el president Pedro Sánchez és al fòrum de Davos, on es reuneix de forma bilateral amb directius de quatre empreses de referència al sector dels microprocessadors.

Es tracta del desè projecte estratègic Perte que s’aprova i és elque disposarà d’una dotació econòmica més important, per sobre d’altres emblemàtics com el d’energies renovables i hidrògen verd. En total, aquests deu Perte esperen mobilitzar 70.000 milions d’euros, a partir de 30.000 milions d’inversió públcia procedents del pla de recuperació.

Europa té un paper molt modest en la fabricació de microprocessadors, només d’un 10% mundial. Els productors es concentren en uns pocs països com Taiwan, els Estats Units, el Japó, la Xina i Corea del Sud. Calviño ha insistit que a dia d’avui no hi ha cap utensili o element de la nostra vida privada o professional que no disposi d’un xip.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris