X

Joves turistes esquiven el decret contra els excessos: “Ens allotjam a Platja d’en Bossa perquè ens serveixen més begudes”

N'hi ha, però, que creuen que s'haurien de mantenir algunes ofertes com el 2x1

24/05/2022

Joves turistes esquiven el decret contra els excessos: “Ens allotjam a Platja d’en Bossa perquè ens serveixen més begudes”

Molts turistes britànics que visiten el West End, a Sant Antoni de Portmany, estan al corrent dels canvis sobre la venda d’alcohol, per combatre el turisme d’excessos. N’hi ha, però, que creuen que s’haurien de mantenir algunes ofertes, com el 2×1, o, fins i tot, les “rutes alcohòliques”, una mena d’excursions per beure per diferents locals, però diuen que s’haurien de fer amb “més control policial”.

“Les festes a vaixells, anar de pub en pub i coses així… encara m’agradaria veure-ho, però amb una mica més de control. Perquè en els nostres dies, a mi m’encantava. Però, és clar, ha d’haver-hi policia, òbviament”, afirma un turista. Més control i més policia per poder continuar, per exemple, amb les ofertes 2×1. “Crec que les autoritats locals haurien de permetre cert tipus d’ofertes als bars alguns dies, com el 2×1, per atreure gent, perquè aquesta és l’essència d’Eivissa. Part d’allò sobre el que s’ha construït l’illa, en realitat.

Aquest turista britànic viatja amb la seva parella. Venien d’adolescents al West End. Però ara, per dormir, prefereixen fer-ho fora del nucli de Sant Antoni. “És a dir, la diferència de quan érem joves és que abans quedàvem a Sant Antoni. Ara que som més grans, ens allotjam fora i venim a passar-hi el dia”.

Així i tot, el West End ja no és el que era, segons expliquen altres turistes. “Ara està molt tranquil. El West End ja no existeix. Hi vàrem anar ahir a la nit i està realment calmat”. “També pens que ara tothom s’ha de ficar dins dels bars quan encara és prest, i això potser matarà l’ambient”.

De la normativa que limita el consum d’alcohol, n’estan al corrent també els més joves que venen per primera vegada a Eivissa. “Per això, ens allotjam a Platja d’en Bossa, perquè et serveixen més begudes. Estam a un tot inclòs”, explica un jove turista.

Altres pensen, però, que les limitacions són adequades: “Pens que així és més segur. Així no beuen tant i s’evita el balcòning i coses així”.

El decret del Govern de les Illes per posar fi al turisme d’excessos prohibeix consumir més de sis begudes al dia als hotels tot inclòs d’aquesta zona de Sant Antoni, a més de Magaluf i Platja de Palma. Se’n permeten tres durant el dinar i unes altres tres al sopar. També s’hi inclouen altres mesures, com la prohibició de les ofertes 2×1.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris