X

Junqueras després de l’admissió a tràmit de recursos contra els indults: “La repressió continua”

El líder d'ERC, però, ha evitat pronunciar-se davant els mitjans a Palma sobre la decisió del Suprem

24/05/2022

Junqueras després de l’admissió a tràmit de recursos contra els indults: “La repressió continua”

Junqueras ha participat en una conferència al centre Ca n'Oleo de Palma amb el títol 'Per un model econòmic més social i més humà'

El president d’Esquerra Repubicana de Catalunya (ERC), Oriol Junqueras, ha evitat pronunciar-se davant els mitjans després de la decisió del Tribunal Suprem de revisar els recursos contra l’indult que el govern espanyol va concedir als nou líders del procés condemnats per sedició, entre els quals Junqueras.

No obstant, a través de Twitter, Junqueras ha criticat la rectificació del Suprem: “La repressió de l’Estat espanyol continua, però nosaltres no pararem, fins a la victòria definitiva”. També ha afirmat que “de la presó en vam sortir més forts i més convençuts que mai, i així ens  mantindrem”, ha assenyalat.

El líder d’ERC es troba aquest dimarts a Palma per tractar diverses iniciatives amb Més per Mallorca en què ha animat als partits illencs a assemblar-se a la societat per aconseguir representació al Congrés. Junqueras ha participat en una conferència al centre Ca n’Oleo amb el títol ‘Per un model econòmic més social i més humà’ en què ha destacat la necessitat d’adaptar-se als canvis i invertir en capital humà. De fet ha assegurat que la formació forma part de la realitat econòmica per aconseguir models sostenibles i diversificats.

El Suprem revisarà els recursos contra l’indult que el Govern va concedir als nou líders del procés independentista condemnats per sedició. D’aquesta manera el Tribunal fa marxa enrere a una primera decisió presa el passat mes de gener, quan va rebutjar el recurs presentat, entra d’altres, per PP, VOX i tres diputats de Ciutadans. Ara s’estudiarà si els indults es varen ajustar a dret.

El Govern central defensa la legalitat de l’actuació. La portaveu, Isabel Rodríguez, ha indicat que l’executiu defensa sempre “la legalitat de totes les seves actuacions” i, el cas dels indults, “no sols la legalitat, sinó la utilitat dels mateixos per a recuperar la normalitat a Catalunya, cosa que és innegable”. Com ho és també, al seu parer, que gràcies al diàleg s’hagi recuperat la normalitat en aquesta comunitat autònoma.

24/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris