X

Les escoles, l’escenari d’alguns dels pitjors tirotejos als EUA

En els darrers vint anys, s'han produït diversos atacs que han deixat més d'un centenar de víctimes: des de Columbine a Connecticut

25/05/2022

Les escoles, l’escenari d’alguns dels pitjors tirotejos als EUA

Policia i investigadors davant l'escola

➡ Almenys 19 nins i dos adults, morts en un tiroteig en un col·legi de Texas

El tiroteig de Texas ha estat un dels més mortífers d’una sèrie d’assalts a centres educatius que hi ha hagut en els Estats Units en les darreres dècades. Però n’hi ha hagut més. Un dels tirotejos que ha deixat una empremta més profunda al país es produïa el 20 d’abril de 1999 a l’escola de Columbine, a la ciutat de Littleton, Colorado, quan dos estudiants van matar 13 persones i en feriren 23 més abans de suïcidar-se.

En els darrers vint anys, l’atac més sagnant es va produir l’any 2007, quan un jove universitari va assassinar 32 companys de la Universitat estatal de Virgínia amb dues pistoles semiautomàtiques, abans de suïcidar-se. El més dramàtic en una escola primària es produïa l’any 2012 a Newton, a Connecticut, quan un home de vint anys matava 26 persones, inclosos 20 nens d’entre 6 i 7 anys.

Aquesta és la llista dels atacs en escoles, instituts i universitats estatunidenques en les darreres dècades:

18 maig de 2018: un jove de disset anys mata deu persones en un tiroteig en un institut de Santa Fe, a l’estat de Texas.

14 febrer de 2018: un tiroteig a una escola de secundària de la ciutat de Parkland, a Florida, deixa 17 persones mortes. El presumpte autor és un jove de dinou anys antic alumne d’aquest centre educatiu.

1 octubre de 2015: deu persones, inclòs l’agressor, moren en un tiroteig en un centre universitari d’Oregon.

14 de desembre de 2012: un home de vint anys mata 26 persones a una escola de primària de Newton, a l’estat de Connecticut.

2 abril de 2012: set morts i tres ferits en un tiroteig a la universitat privada d’Oikos, a Oakland, Califòrnia.

14 febrer de 2008: set persones van morir, entre ells l’agressor, després que un estudiant obrí foc a la sala de conferències de la Universitat del Nord d’Illinois.

16 d’abril de 2007: un estudiant assassina 32 companys de la Universitat de Virgínia.

21 de març de 2005: un estudiant de secundària de disset anys mata nou persones abans de suïcidar-se a l’escola de Red Lake, a la reserva índia d’Ojibwe.

25/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris