X

Sonia Vivas amenaça de dimitir pel “bloqueig de Jarabo” sobre la Palma Pride Week

El regidor de Participació Ciutadana de Cort ho nega i atribueix el retard a problemes administratius

25/05/2022

Sonia Vivas amenaça de dimitir pel “bloqueig de Jarabo” sobre la Palma Pride Week

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha amenaçat amb deixar el seu càrrec a l’Ajuntament de Palma davant el “bloqueig” del regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, per celebrar la setmana del Orgull a Palma.

En una carta remesa per Vivas, la regidora ha assegurat que des d’aquest dimecres comença el seu “compte enrere”  ja que, ha afegit, “si no es rectifica i s’actua de bona fe en aquest assumpte crucial per a la comunitat LGTBI , em veuré obligada a rompre el govern municipal”. Vivas ha recordat que si es produeix la sortida del Pacte, “Cort quedaria en minoria i es veuria forçat a dur a terme polítiques de consens”. La regidora ha subratllat que, des de la seva àrea, han contemplat “amb estupor” com per part de Jarabo s’han bloquejat processos i procediments perquè no es dugui a terme el primer Pride a Palma, que consisteix en una setmana d’activitats entorn del tema LGTBIQ+.

“S’han col·locat pals a les rodes constantment perquè no es dugui a terme aquesta celebració vital per al col·lectiu”, ha dit la regidora, que ha asseverat que Jarabo “ha ordenat la paralització de la celebració de manera verbal i faltant al procediment administratiu ordinari “.

Davant d’això, Vivas ha afirmat que ho va dir al batle José Hila, que es va reunir amb Jarabo aquest dimarts. Segons Vivas, l’edil no va aconseguir “canviar-li la idea”. “La gravetat dels fets és que no només està boicotejant la celebració del Pride, sinó que està impedint una expressió popular de lluita contra la LGTBI-fòbia”, ha escrit la regidor en referència a Jarabo.

Per aquest motiu, Vivas ha anunciat que, “com a lesbiana visible i regidora que lluita pels drets de les persones LGTBIQ”, aquest dimecres comença el compte enrere per deixar el càrrec si no es rectifica.

JARABO HO NEGA I GARANTEIX LA CELEBRACIÓ

Alberto Jarabo, per part seva, ha negat aquest bloqueig. Ha dit que entén el nerviosisme de la regidora Sonia Vivas per la celebració d’un esdeveniment que tendrà lloc per primera vegada a Palma. Assegura, però que la setmana de l’Orgull se celebrarà i que, el que passa, és que hi ha un retard en el procés administratiu, un tràmit on es revisa el projecte.

“No hi ha cap bloqueig en la celebració de la setmana de l’Orgull. Aquest Ajuntament, aquesta junta de govern, està molt orgullosa d’aquesta celebració i, lògicament, tota la comunitat vinculada amb la setmana ha de celebrar aquest dia amb totes les garanties, gaudir del dia i de la Setmana“.

 

25/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris