X

Ja es pot demanar cita per fer la declaració de la renda a través de Renda Àgil

Fins al pròxim 29 de juny es pot demanar cita prèvia a través del telèfon 971 76 76 76 o a la web atib.es

26/05/2022

Ja es pot demanar cita per fer la declaració de la renda a través de Renda Àgil

Imatge d'arxiu.

L’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB) ha posat en marxa el servei de Renda Àgil per ajudar als contribuents a fer la declaració de la renda. Fins al pròxim 29 de juny es pot demanar cita prèvia a través del telèfon 971 76 76 76 o a la web atib.es.

L’atenció presencial començarà dimecres de la setmana que ve, dia primer de juny. Es farà als setze punts habilitats a Alaró, Alcúdia, Algaida, Andratx, Capdepera, Ciutadella, Felanitx, Formentera, Pollença, Porreres, Santanyí, Santa Margalida, Ses Salines, Sineu, Sóller i Valldemossa. D’aquesta manera, es dona cobertura a un total de 35 municipis, allà on no arriba el servei de l’agència tributària estatal. Aquests municipis són:

El servei està destinat als contribuents que no solen tenir relació amb Hisenda, tret de la presentació anual de la declaració de la renda. Per això, el Govern recorda que no és apte per a aquelles persones que obtenguin rendes d’activitats econòmiques, de més d’un immoble llogat o guanys patrimonials derivats de més d’una operació.

El servei de Renda Àgil s’estendrà fins al pròxim 30 de juny, darrer dia per presentar la declaració de l’IRPF corresponent a l’any 2021.

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha recordat que enguany es mantenen les devuit deduccions autonòmiques que estaren vigents a la darrera campanya de la renda amb una diferència: s’ha augmentat un 10% el llindar de les deduccions que tenen límit de renda.

Algunes de les deduccions a les quals tenen dret els contribuents balears

  • -Deducció de fins a 600 €  per motius de conciliació familiar: 40% de les despeses d’escoleta, centre d’educació infantil, menjador i activitats extraescolars de fills o acollits menors de 6 anys.
  • -Deducció de 400 € per lloguer d’habitatge habitual per a menors de 36 anys, famílies nombroses i persones amb discapacitat.
  • -Deducció de fins 1.500 € per alumnes que hagin de cursar estudis fora de la seva illa de residència.
  • -Deducció de fins a 100 € per fill en despeses de compra de llibres de text.
  • -Deducció de fins a 100 € per fill estudiant d’un idioma estranger.
  • -Deducció de fins a 400 € per a despeses d’assegurances per impagaments de lloguer.
  • -Deducció de fins al 50% de les despeses destinades a la millora de la sostenibilitat de l’habitatge habitual, amb una inversió màxima de 10.000 €.
  • -Deducció per donacions a entitats del Tercer Sector del 25% sobre una base màxima de 150 €.

Per consultar totes les deduccions fiscals autònomiques a l’IRPF: http://www.atib.es/DescargaDocs/IRPFCAIB21edit_cat.pdf

26/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris