X

L’Associació de cotxes de lloguer d’Eivissa: “No som els causants de la saturació a les carreteres”

El Consell d'Eivissa vol atacar l'excés de vehicles de lloguer i autocaravanes a l'estiu

25/05/2022

L’Associació de cotxes de lloguer d’Eivissa: “No som els causants de la saturació a les carreteres”

La limitació d’entrada de vehicles a l’illa d’Eivissa que planteja el Consell per a l’estiu de 2023 vol atacar, sobretot, l’excés de cotxes de lloguer i les autocaravanes. L’associació de lloguer de cotxes, però, diu que el problema no són ells, perquè la seva flota només en representa un 7 per cent del total.

Eivissa té durant tot l’any més cotxes que persones, un total de 157.ooo, però el Consell no té previst reduir aquesta xifra. “És suportable? Sí, és suportable amb aquesta configuració, la demostració és que a l’hivern no tenim aquesta sensació de saturació”, diu el vicepresident del Consell d’Eivissa, Mariano Juan. El que sí que vol atacar són els 25.000 vehicles que s’hi afegeixen durant l’estiu, dels quals 10.000 l’any passat eren de lloguer. També volen evitar l’entrada d’autocaravanes. No hi ha xifres de quantes n’hi ha, però als càmpings de l’illa només n’hi caben 12.

Esperaran a tenir les xifres d’aquesta temporada i consensuaran un text amb les associacions. La idea és només limitar alguns dies o setmanes de l’estiu. Els empresaris de lloguer asseguren que, arran de la COVID i la crisi de subministraments, han reduït la flota de 22.000 cotxes al 2019 als 12.000 d’enguany. “A l’illa hi ha 157.000 vehicles, i naltros representam el 5 o el 7 per cent del parc mòbil d’Eivissa, realment no som el problema de la saturació a les carreteres”, diu Juan Cárdenas, president de l’Associació de Rent a Car d’Eivissa i Formentera. “Hi ha saturació a les carreteres”, reconeix Emilio Díaz, de l’Associació de Transport Discrecional.

El sistema serà paregut al de Formentera, amb una taxa per entrar amb el vehicle, de la qual estaran exempts els cotxes elèctrics.

25/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris