X

Dia Mundial de la Tiroide: els experts relacionen l’augment de malalties tiroidals amb l’increment d’exposició a les radiacions

La disfunció més comuna és l'hipotiroïdisme i n'hi ha més prevalença entre les dones

25/05/2022

Dia Mundial de la Tiroide: els experts relacionen l’augment de malalties tiroidals amb l’increment d’exposició a les radiacions

L’augment de les malalties relacionades amb la tiroide és una realitat. Ho diu el coordinador del Servei d’Endocrinologia de Son Espases, Iñaki Argüelles, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Tiroide, aquest dimecres.

Argüelles explica que l’hospital de Palma és un dels referents en el tractament de malalties tiroidals, a nivell estatal. Diu que es fan cada any 1.500 ecografies de tiroide. A més, es realitzen devers 500 biòpsies anuals per detectar si hi ha nòduls cancerígens. “Entre el 12% i el 14% de les proves tenen un resultat positiu pel que fa a malignitat”, diu . A banda de les patologies estructurals, també confirma que cada cop hi ha més casos de malalties relacionades amb el mal funcionament de la tiroide. Són més freqüents els casos d’hipotiroïdisme i hi ha més prevalença entre les dones. “Hi ha un home per cada cinc o set dones” comenta.

La sobreexposició a les radiacions, un factor de risc

Entre els múltiples factors que podrien haver disparat les malalties de la tiroide, destaca la sobreexposició a les radiacions. Per exemple, els experts destaquen que un nin que s’hagi sotmès a moltes radiografies tindria més risc de patir alguna disfunció.

Els experts recomanen consumir sal iodada

Consumir sal iodada és un dels consells per mantenir la salut d’aquesta glàndula que és clau perquè s’ocupa de regular el nostre metabolisme.

25/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris