X

Denuncien que el Govern no compleix la llei per evitar la segregació escolar

El 51 % d'alumnes del CEIP Verge de Lluc de Palma té necessitats específiques de suport educatiu

29/05/2022

Denuncien que el Govern no compleix la llei per evitar la segregació escolar

Pitjors resultats educatius, més abandonament escolar i més desigualtats socials. Aquestes són algunes de les conseqüències de la segregació escolar.

Diferents centres de Palma s’han unit per reclamar una millor distribució dels alumnes amb necessitats especials, els anomenats NESE, que tenen perfils molt diferents: alguns vénen de famílies desestructurades o d’un nivell socioeconòmic molt baix, d’altres han canviat de país i no coneixen l’idioma i n’hi ha que tenen necessitats educatives especials.

La Xarxa contra la Segregació Escolar ha nascut en un dels centres més afectats per aquesta desigualtat: el CEIP Verge de Lluc de Palma. Més de la meitat dels alumnes d’aquesta escola són NESE. En concret, el 51 %. Segons marca la llei, no hauria de superar el 30 %.

Una de les mestres i membre de la Xarxa, Indiana Mas, assegura que cada any tenen moltes baixes de professorat relacionades amb l’estrès i la tensió que suposa aquesta situació desigual.

El conseller d’Educació, Martí March, reconeix l’existència d’aquestes desigualtats: “El que feim quan hi ha casos d’aquestes característiques és donar un suport especial a nivell de professorat, que les ratios siguin més baixes i posar el servei de la conselleria al seu abast”.

Però des de la xarxa contra la segregació no demanen més recursos, sinó un millor repartiment i que s’ajusti a la llei. “Si volem una societat inclusiva necessitam que totes les escoles també ho siguin”, explica Mas.

Enguany al centre Verge de Lluc han aconseguit que més famílies s’interessin en el seu projecte i han començat a revertir la situació. “Però nosaltres com a xarxa pensam que no només ha de ser des de l’escola, aquesta feina, sino que necessitam l’ajuda de tota la societat”.

Reclamen total transparència per saber com està distribuït aquest alumnat i poder proposar mesures més concretes.

29/05/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris