X

Adeu a Internet Explorer

A partir d'aquest dimecres, qui faci clic a la icona serà redirigit al navegador Microsoft Edge 

15/06/2022

Adeu a Internet Explorer

El primer navegador creat per Microsoft ara fa 30 anys deixa d’estar operatiu a partir d’avui dimecres 15 de juny i serà reemplaçat definitivament per Microsoft Edge. Així ho ha informat la companyia de Bill Gates, que ha assegurat que totes les aplicacions i els llocs web que funcionaven amb l’Internet Explorer 11-l’ última versió-es podran obrir igualment amb l’Edge.

Tanmateix, Internet Explorer no desapareixerà de sobte sinó que la seva anul·lació es farà en dues fases. De moment, a partir d’aquest dimecres, qui faci clic a la icona del navegador serà redirigit a Microsoft Edge. El software continuarà existint i funcionant, però no s’actualitzarà ni se’n faran millores.

Moltes de les institucions de l’administració electrònica de l’estat espanyol i gairebé un 70% dels tràmits burocràtics funcionen amb Internet Explorer. I és que quan es va iniciar la digilització de la burocràcia es va fer amb els sistemes de Windows perquè es va pensar que seria l’estàndard i que continuaria sent així durant dècades. Per tant, ara s’haurà de fer un esforç important per adaptar les noves webs i els tràmits a nous navegadors.

LA HISTÒRIA D’INTERNET EXPLORER:

L’any 1995 es va llançar el navegador com a part del paquet de complements “Microsoft Plus!” per a Windows 95 i després ja es va incloure per defecte en versions posteriors del sistema operatiu.

Quatre anys després, ja era el navegador més conegut i popular del món i el 2003, ja el feien servir el 95% dels usuaris. Per a molts internautes, l’IE va ser el primer contacte amb la World Wide Web.

Els nous navegadors i els productes de la competència que s’han anat dissenyant han fet que Internet Explorer hagi anat perdent quota de mercat.

15/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris