X

Comença l’estiu amb calor, pols africana i nits tropicals

És l'estació més llarga, amb 93 dies i 16 hores fins al 23 de setembre, i amb 5 hores i 30 minuts més de claror que pel solstici d'hivern

21/06/2022

Comença l’estiu amb calor, pols africana i nits tropicals

/EFE

L’estiu comença amb calor, però també amb molta pols en suspensió i més niguls. Avui vespre i demà, possibilitat de brusques de fang i qualque tempesta seca: augmenta el risc d’incendi i la probabilitat de rissaga.

De fet, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l’avís groc a Mallorca. L’alerta es mantindrà fins a les 19.00 hores d’aquest dimarts per temperatures màximes que podrien arribar als 37 °C.

A més, aquesta nit s’ha viscut una altra nit tropical a les Illes. A Mallorca, la mínima més alta s’ha registrat a Banyalbufar (25 °C), Lluc (25 °C) i Palma (25 °C).

L’estiu astronòmic és l’estació més llarga, amb 93 dies i 16 hores fins al 23 de setembre. En qüestió de llum solar, avui és el dia més llarg de l’any a l’hemisferi nord. Unes 15 hores de sol en el cas de les Balears, amb petites diferències entre illes i localitats. En general, hi ha entorn de 5 hores i 30 minuts més de claror que pel solstici d’hivern.

21/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris