X

En marxa el major cens de cabots de les Balears

El GOB demana voluntaris per completar el recompte d'aquest petit ocell insectívor que fa el niu als voladissos de les cases

23/06/2022

En marxa el major cens de cabots de les Balears

Els cabots passen l’hivern a Àfrica i en primavera arriben a les illes per criar. En aquest temps, suren els polls, que alimenten amb insectes.

Ara, el GOB té en marxa un cens que vol estendre al màxim de pobles possible. De moment, en faran a 10 municipis.  Aquest dissabte toca Artà, probablement el poble amb més cabots, calculen que hi ha més de dues-centes parelles reproductores. De GOB expliquen que no cal ser un expert per fer el cens. El resposnable de la cmapanya, Toni Muñoz assegura que qualsevol persona pot col·laborar en el recompte.

Aquest gran cens de cabots servirà per crear una sèrie històrica i saber com evolucion l’espècie. A tot Europa minva la població d’aquesta casta de petits ocells urbans. Entre les causes, edificis poc amables, renou i contaminació.

A més, encara hi ha gent que toma els nius per les deposicions. Destruir-los és una infracció greu amb sancions de 3.000 a 200 mil euros. El GOB asseguren que hi ha solucions a les molèsties.

23/06/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris